Alyvuogių aliejus

Senovėje alyvuogių aliejus buvo vadinamas skystu auksu, ir ne veltui: iš šio produkto šiais laikais gaminamos odos ir plaukų priežiūros priemonės: kremai, šampūnai ir balzamai.

Vonios

Senovės Romoje moterys leisdavo ilgas valandas voniose, jos ten šnekučiuodavosi ir kaitaliodavo karštą ir šaltą vandenį.

Aromaterapinis masažas

Masažus moterys mėgo visais laikais, o jei masažas daromas naudojant aromatingus balzamus ir aliejus, galima patirti palaimą.

Grubus audinys vietoj šveitiklio

Kai po ranka nebūdavo šveitiklio (arba tais laikais, kai jie dar nebuvo išrasti), negyvas odos ląsteles puikiausiai padėdavo pašalinti grubaus audinio skiautė.

Depiliacija cukrumi

Niekas nežino, kam kilo mintis naudoti cukrų depiliacijai, tačiau šiam receptui tūkstančiai metų. Moterims jis patinka dėl ilgalaikio poveikio.

Erškėtuogių ir grietinėlės balzamas

Rožės maloniam kvapui, grietinėlė švelniai odai. Šis receptas yra paprasta, bet nepakartojamas.

Medaus kaukės

Medus taip pat pasižymi įvairiausiomis savybėmis, nuo seniausių laikų padedančiomis moterims puoselėti grožį. Pavyzdžiui, labai lengva pasidaryti ansticeliulitinį masažą su medumi: užtepkite medaus ant pažeistos vietos ir paplekšnokite delnu.

Chna ir basma

Moterys nuo senų laikų naudoja chną ir basmą įvairiomis proporcijomis, kad plaukai būtų stiprūs, sveiki ir įgautų norimą atspalvį.

Kaukės iš kiaušinio

Egzistuoja daug receptų, bet esmė yra ta pati: kiaušinių kaukės stiprina plaukus, jie įgauna blizgesį.

Kopūstų lapai

Šią gudrybę krūtimi maitinančios motinos naudoja jau šimtus metų. Kopūstų lapai malšina skausmą, mažina uždegimą, todėl labai padeda nuo mastito.

Grietinė

Ši grožio priemonė ko gero buvo atrasta atsitiktinai, kai kažkas netyčia išpylė grietinę ir pamatė, kad kitą dieną rankų oda tapo švelnesnė ir lygesnė. Tad nedvejodamos tepkitės grietine veidą ir kūną – oda ims švytėti.

Citrinų sultys

Chna ir basma plaukus galima nudažyti rusva arba tamsia spalva, o citrinų sultimis galima juos pašviesinti. Šviesiaplaukės nuo seniausių laikų naudoja šį receptą.

Molis

Molis yra nepakeičiama kiekvienos moters grožio priemonė. Spindinti veido oda, stiprūs plaukai, lygi kūno oda be celiulito žymių – molis darė stebuklus nuo seniausių laikų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)