Buvau atsidūrusi panašioje situacijoje, galbūt net identiškoje, tik iš kitos pusės. Aš esu mergina ir taip pat susitikinėjau su vaikinu, kuris, mano akimis, yra tinginys. Susitikinėjome, žinoma, trumpai, apie keturis mėnesius, nes, matyt, daugiau kantrybės tam neturėjau. Tuo metu buvau dvyliktokė, o jis – šešiais metais vyresnis. Tačiau...

Nenoriu nei savęs iškelti, nei savo buvusio draugo sumenkinti ar pažeminti. Besimokydama dvyliktoje klasėje ne pirmus metus jau dirbau (gyvenau dar pas mamą), bet savo reikalams visuomet turėdavau pinigų (dirbau), kadangi man sąžinė neleido prašyti pinigų iš mamos arba iš savo draugo.

Sulaukusi aštuoniolikos metų tą pačią dieną gavau vairuotojo pažymėjimą, važinėjau mamos automobiliu, savo transporto priemonei norėjau užsidirbti pati. O jis, būdamas vyresnis šešiais metais, vis dar gyveno pas tėvus. Nebuvo baigęs jokių aukštųjų mokslų, na, ir vos dvylika klasių pasimokęs kaip nekaip, dirbo fabrike. Niekada nesidomėjau, kiek uždirba, bet kažkada pats netyčia prasitaręs buvo ir supratau, kad tai tikrai yra ne „vau“ pinigai.

Nei pažymėjimo, nei automobilio jis neturėjo. Raginau jį eiti mokytis, gauti pažymėjimą. Ne todėl, kad kaip teksto „Turėjau merginą-barakudą – nunešęs jai rožę, iš sielvarto pradėjau drebėti“ autorius teigia, kad mane vežiotų kažkas, o vien todėl, kad, mano nuomone, yra daug paprasčiau ir geriau, kai prieš nieką neturi atsiskaitinėti arba prašyti, kad nuvežtų. Atsisėdi ir važiuoji, nors ir į pasaulio kraštą.

Tačiau vietoj to, kad eitų mokytis vairuoti (o ėjo jis labai ilgai), jis tiesiog naudodavosi tuo, kad aš turėjau pažymėjimą ir visur jį vežiodavau. Ir man iš tiesų pasidarė labai nesmagu, kadangi jaučiausi ne kaip moteris, o tarsi atliekanti vyro pareigas. Nesakau, kad tik vyrai privalo vežioti, bet sutikime, abu partneriai turi būti lygiaverčiai, ir tiek vienas, tiek kitas turi pavėžinti vienas kitą. O čia viskas buvo atvirkščiai.

Jis dirbo (vieną savaitę dirba, kita laisva). Pradėjau jam priekaištauti, kadangi visą savaitę tiesiog gerti alų ir žiūrėti TV arba miegoti, arba išeiti parūkyti su draugais į lauką, man atrodė nenormalu. Taip ir supratau, kad jis man visai nevyriškas. Visokių yra moterų ir vyrų. Nenoriu, kad ir apie mane pagalvotumėte blogai, tačiau vyras turi siekti daugiau negu moteris, o ne tiesiog plaukti pasroviui.

Dabar atsargiau žiūriu į vyrus. Ne todėl, kad ieškau prabangaus automobilio ar vyro, uždirbančio daugybę pinigų, bet todėl, kad, mano manymu, tikras vyras visuomet stengsis visose sferose būti geriausias, jau nekalbant, kad sieks padaryti vieną paprasčiausių dalykų – gauti pažymėjimą, kurios jeigu ne dabar, tai ateityje tikrai pravers.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Norite išsakyti savo nuomonę apie situaciją? Papasakoti savąją? Pasidalinkite, ką draugystėje lemia pinigai ir tikslai – ar esate užmezgę santykius, kuriuose vieno ar kito labai trūko? Lauksime Jūsų minčių el. paštu pilieciai@delfi.lt su prierašu „Santykiai“.

Dviem jūsų, pasidalijusiems savo istorija iki gegužės 22 d. padovanosime po leidyklos „Alma Littera“ išleistą Erikos Burinskaitės knygą „Dukra“.

Apie knygą:

Pakeisti save – didžiausias darbas. Sugerti visus savo negatyvius būdo bruožus ir paversti teigiamais – iššūkis, kuris mane skatino atrasti savo pačios aukso viduriuką. Kad ir kokią tamsą išgyvenau praeityje.

Mano istorija viena iš daugybės. Liūdna, baugi, sukrečianti, bet su laiminga pabaiga. Tai pasakojimas apie smurtautojo dukters gyvenimą ir siekį jį pakeisti. KAIP SMURTĄ PAVERSTI ANGELU? Kaip susitaikyti su praeitimi ir atleisti? Kaip iš naujo pamilti save, pasitikėti ir patikėti, kad viską pakeisti įmanoma? Atsiverti, išjausti, perduoti ir įkvėpti pokyčiams, nors atrodo, kad daugiau neištversi.

Suklupus – atsistoti.

PASITAISYTI KARŪNĄ IR DARYTI.

„Erika yra viena iš geriausių mokinių. Didžiuojuos jos pasiekimais. Tikiu, kad būtent ši tikra istorija, kurią papasakojo savo knygoje, padarė ją žmogumi, kuris įkvepia ir tarnauja ne tik savo, bet ir visuomenės labu“, – Alex Monaco, bestselerio ,,Laimingi šunsnukiai“ autorius, gyvenimo provokatorius, verslininkas, www.monaco.lt įkūrėjas