Nepriklausomybės aikštėje koncertas rengiamas reaguojant į naujausias Alkoholio kontrolės įstatymo pataisas.

Vienas po kito į sceną lipo atlikėjai, žinomi visuomenės veikėjai. Visi jie pasisakė prieš naujus griežtus ribojimus, kurie esą ne tik varžytų laisvą pasirinkimą, kenktų sąžiningam verslui ir žiniasklaidai, tačiau iš esmės nespręstų įsisenėjusių problemų.

Televizijos laidų vedėja Indrė Stonkuvienė į taikų koncertą atvyko su visa šeima – vyru Mantu Stonkumi, dukra Cecilija ir sūnumi Pranciškumi.

„Labai norėčiau, kad mano vaikai XXI-ame amžiuje gyventų normalioje valstybėje. Manau, kad šie draudimai verčia susimąstyti, kur gyvename ir apsvarstyti, kiek giliai čia reikėtų įleisti savo šaknis. Nemanau, kad šiuo laikmečiu normalioje europietiškoje šalyje turėtų būti draudžiami tokie paprasti dalykai, kaip galimybė mieste ramiai išgerti vyno taurę.

Valstybė tokiais draudimais skatina alkoholizmą ir asocialių šeimų daugėjimą. Jei valstybė nori tokios šalies, tokią greit ir turės – greit susipakuosime savo daiktus ir važiuosime kitur gyventi!“.

Paklaustas, kokia yra jo nuomonė apie numatytas alkoholio kontrolės įstatymų pataisas, grupės „G&G Sindikatas“ lyderis Gabrielius Liaudanskas-Svaras pirštu parodė į koncerte susirinkusią minią, į aikštėje pastatytą didžiulę sceną.

„Ši scena yra kiekvieno žmogaus, kiekvieno muzikanto pozicija. Mes už laisvę!“ – sakė Gabrielius Laudanskas-Svaras ir pridūrė tikintis, kad šį vakarą vykstantis taikus koncertas iš tiesų gali pakeisti valdžios nuomonę.

Kiek skeptiškesnis buvo žinomas režisierius ir prodiuseris Gediminas Jaunius.

„Manau, kad į Seimą pririnkome durnių ir man dėl to labai liūdna. Kai kas nors, kad ir kas jis bebūtų, nusprendžia, kad jis gali kitiems paaiškinti, ką valgyti, su kuo miegoti, ką skaityti ir su kuo bendrauti, tuomet kažkas su mūsų visuomene yra labai negerai.

Šįvakar čia – labai gražūs pilietiškos visuomenės bandymai pažadinti politikus, bet aš bijau, kad jie neatsibus, kad ir kaip bebūtų liūdna“, – sakė G. Jaunius.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (105)