„Naktinės personos“ po pertraukos gyvo garso koncertą surengs gegužės 20-ą Dublino naktiniame klube „The Wright venue“. Interviu prieš koncertą vienas „Naktinių personų“ narių Aras Vėberis pasidalino mintimis, kokių lūkesčių turi emigrantų publikai ir prisiminė prieš keletą dienų Lodone vykusi koncertą, kurio metu nuo įsilinksminusių gerbėjų lūžo ne viena kėde.

Tiesa, A. Vėberis sako pastebėjęs, kad jiedu su Alanu anksčiau užsienyje buvo labiau laukiami nei dabar, tačiau patikino, kad visiškai nesvarbu, koks gerbėjų skaičius atvyksta į jų koncertus. Svarbiausia atlikėjams – nuoširdžios gerbėjų emocijos. „Būtent tuomet labiausiai pasikrauname, norime dar labiau atiduoti save“, – kalbėjo A. Vėberis. Daugiau Aro minčių – interviu.

– Kelintą kartą vykstate koncertuoti po sugrįžimo į sceną į Dubliną?

– Nesunku suskaičiuoti. Pas Dublino žmones vyksime antrą kartą. Pirmasis buvo prieš keletą metų, po grįžimo į sceną.

– Dublino publiką jau pažįstate. Kokių lūkesčių turite jai šįkart?

– Koncertuoti vykstame neturėdami jokių lūkesčių. Tuomet viskas pavyksta geriausiai. Atiduodame viską, ką galime ir ką turime. Esame scenos vilkai, ne pirmi metai kuriame ir rengiame koncertus. Lūkesčių turėtų turėti publika. Jų lūkesčius patenkinsime su kaupu. Pažadu (juokiasi).

– Ką prisimenate apie Airijos lietuvius iš ankstesnių pasirodymų?

– Tai labai linksmi ir nuoširdūs žmonės. Kaip ir dauguma „Naktinių personų“ gerbėjų bet kurioje pasaulio vietoje.

Manęs kartais paklausia, kur koncertuoti mums patinka labiau – ar didelėse arenose, kurios talpina tūkstančius, ar kamerinėje aplinkoje, 100-o vietų naktiniame klube. Visada sakau, kad mums visiškai nėra svarbu, kokioje vietoje ir kokiam skaičiui žmonių koncertuojame. Svarbiausia – gerbėjų sukurta atmosfera. Jei gerbėjai nusiteikę teigiamai ir matome, kad jie linksminasi nuoširdžiai, gauname labai daug geros energijos. Kartais 100 žmonių mūsų „bateriją“ gali įkrauti greičiau ir kokybiškiau nei tūkstančiai, kurie susirinkę į koncertą krapšto nosį ar kramsnoja bulvių traškučius bei gurkšnoja alų.

– Kuo emigrantų publika kitokia? Ar ji apskritai skiriasi nuo jūsų gerbėjų Lietuvoje? Gal jaučiatės labiau laukiami užsienyje nei Lietuvoje?

– Anksčiau labai skyrėsi gerbėjai Lietuvoje ir užsienyje. Emigrantai būdavo labiau mūsų išsiilgę. Kiek pastebiu, jau seniai daugybė atlikėjų iš Lietuvos vyksta pasirodymus surengti emigrantams. Žmonės apsipranta, susigyvena su tuo, ir, galiu pasakyti, tos nostalgijos ar ilgesio nelabai jaučiame. Bet tai visiškai normalu. Juk žmonės ten turi galimybę rinktis, apsilanko tik mėgstamiausių atlikėjų koncertuose. Anksčiau tikrai jausdavome labai didelę nostalgiją ir pasiilgimą, o dabar jau to nebėra. Anksčiau užsienyje jautėmės labiau laukiami.

– Per kokius koncertus labiausiai mėgaujatės tuo, ką darote? Ar būna koncertų, kurių nesinori pabaigti?

– Žinoma, kad būna. Šįkart į Dubliną atvyksime po keleto koncertų maratono. Paskutinysis prieš Dubliną vyks Nidoje, taigi, turėsime iš Nidos skubiai vyksti į oro uostą.

Prieš porą dienų buvome Londone. Nuo antros dainos... Į koncertą atvykę mūsų gerbėjai sulaužė beveik visas kėdes. Jie užsilipo ant kėdžių, šoko, trypė, mojavo. Londono koncerto organizatoriai sakė, kad tokio koncerto dar nebuvo matę. Nors prieš tai koncertavo ir Jazzu, ir „Rondo“. Nenoriu nieko blogo pasakyti apie kolegas, tačiau organizatoriai sakė, kad „Naktinių personų“ koncertas buvo ypatingas. Mūsų įdirbis ir daugybė hitų turi tam tikrą efektą.

Londone mane nustebino tai, kad žmonės ir naujas, ir senas „Naktinių personų“ dainas dainavo kartu su mumis. Puikiai mokėjo mūsų dainų tekstus. Mane tai labai džiugina. Mus tokie dalykai labai įkvepia. Mes nuo to tik dar labiau užsivedame, dar labiau norime save atiduoti žmonėms.

– Kiek laiko viešėsite Airijos sostinėje?

– Bilietai nupirkti, tačiau visuomet galime keisti grįžimo datą. Spręsime vietoje, ką veikti ir kiek laiko paviešėti Airijoje.

– Ar suplanavote, ką veiksite? Gal ketinate kur apsilankyti?

– Jei šaus į galvą pabūti – pabūsime Dubline keletą dienų. Juolab, kad ten turime puikių draugų, kurie mūsų labai laukia. Turėtų būti smagu. Greičiausiai kelioms dienoms liksime, bet konkrečių dalykų, ką veiksime, neplanuojame.

Tiesa, šią savaitę Airijoje vyks tokių žvaigždžių kaip Ariana Grande, The Cranberries, The Beach Boys ir Take That koncertai, tačiau „Naktinės personos“ savo pasirodymą surengs ir Dubline viešės tuo metu, kai šios pasaulinės garsenybės bus išvykusios iš Airijos. Legendiniai The Beach Boys savo koncertą surengs sekmadienį, taigi, jei pavyks, A. Vėberis apsilankys jų koncerte.

– Papasakokite, koks bus šis koncertas, ko gali tikėtis jūsų gerbėjai?

– Galėčiau sakyti, kad pusė koncerto – nauji kūriniai, pusė – ankstesnieji. Pradėsime nuo naujausių „Naktinių personų“ dainų. Turiu galvoje kūrinius, kurie pristatyti po grupės atsikūrimo. Antroji dalis – „dėsim“ geriausius savo superhitus. Yra sukurta daugybė mūsų ankstesnių kūrinių remiksų, tai antroji koncerto dalis bus labiau klubinė. Pastatysime visus ant ausų – gerąja prasme (juokiasi).

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)