Kodėl tai žeidžia?

Vyro išėjimas ne tik pakerta savivertę, įžeidžia savimeilę, bet ir moters gyvenime palieka kitų žiojinčių spragų. Suyra įprasta laiko leidimo schema. Paaiškėja, kad pažįstamų ratą sudarė ir vyro draugai – bendravimas su jais nutrūksta. Nebėra ko mokyti, kaltinti, kad pražudė jūsų gyvenimą, nebėrą ką lepinti, su kuo ginčytis, kieno eilė išnešti šiukšles ir plauti indus. Žinoma, moterys ir darbe gali pademonstruoti naujus drabužius ar pasigirti nuostabiais pyragaičiais. Tačiau darbe toli gražu ne visada pavyksta vaidinti „nekaltą auką“, „žmogų, kuriuo viskas remiasi“ arba, atvirkščiai, „bejėgę mergaitę, kuriai taip reikia globos“, ir kitokius panašius žaidimus. O šeimose tokie žaidimai dažnai tampa savotišku ritualu, ir kai jie baigiasi, moteris jaučia, kad jai kažko trūksta.

Be vyro likusi moteris jaučiasi labiau pažeidžiama ir materialiniu požiūriu.

Jai atrodo, kad yra tik viena išeitis – susigrąžinti vyrą. Jos neįtikins jokie argumentai, kad jis ne vienintelis vyras ir kad jų santykiai nebuvo unikalūs.

O jeigu vyras iš tiesų buvo vienintelis, kančios tik sustiprėja. Tai dažniausiai ištinka moteris, kurios labai išrankios bendravimui. Tokie žmonės turi nedaug artimų draugų. Todėl kiekvienas jų - „aukso vertės“. Kiekvieną galima lyginti su unikaliu meno kūriniu, kai vienas negali visapusiškai kompensuoti kito praradimo.

Kodėl jis išėjo?

Būtent tai reikia pirmiausiai suprasti. Ko jam trūko bendraujant su jumis? Galbūt ko nors buvo per daug? Daugiau nei reikia? Neskubėkite atsakyti į šį svarbų klausimą. Gerokai pagalvokite. Net jeigu išeidamas vyras itin tiksliai suformulavo savo pretenzijas. Dauguma žmonių vengia aptarinėti skausmingas problemas, todėl tikrą priežastį pakeičia išgalvota.

Norėdama įsitikinti, kad jūs teisingai suprantate išsiskyrimo priežastis, dar kartą prisiminkite, kokiose situacijose dažniausiai subjurdavo vyro nuotaika. Kai jis į namus parsivesdavo išgėrusių draugų kompaniją, o jūs demonstratyviai virtuvėje barškindavote puodus, neslėpdama savo nepasitenkinimo? O gal kai koketuodavote su kitu vyru? Ar kai savo kalbomis, jog vėl trūksta pinigų ir jis nebendrauja su vaikais, neleisdavote jam ramiai žiūrėti krepšinį?

Kai išsiaiškinote, kodėl vyras išėjo, pagalvokite, ar sugebėsite duoti jam tai, ko jis nori, jeigu atsirastų dar viena proga. Jeigu ir toliau manote, kad jo norai – užgaidos, kurioms reikia užkirsti kelią, o vyrą reikia perauklėti, vargu ar verta bandyti jį susigrąžinti. Geriau paieškokite kito vyro, kurio poreikiai labiau sutaps su jūsiškiais.

Santykių aiškinimosi taisyklės

Pasikalbėkite su juo. Bet tik be skundų, kaltinimų ir pasiteisinimų, nes vyras jau iš anksto pasiruošęs atsikirsti. Jeigu iš jūsų lūpų nuskambės bent vienas kaltinimas arba jūsų akyse jis perskaitys priekaištą, pokalbis virs dar viena santykių aiškinimosi serija, ir jūs dar labiau nutolsite vienas nuo kito. Parodykite, kad visiškai pripažįstate jo laisvę ir į nieką nepretenduojate. Tiesiog norite suprasti, kas atsitiko, kada buvote neteisi. Mus taip retai gyvenime kas nors atidžiai išklauso, todėl nedaugelis atsispirs pagundai išsakyti savo skaudulius.

Tačiau derėkitės: aš žadu pasitaisyti, o tu grįžti į šeimą. Nesurenkite buvusiam vyrui „aptvarinės medžioklės“. Prisiminkite: prisiimdama medžiotojo vaidmenį, automatiškai vyrui skiriate aukos vaidmenį. Šiuo atveju jis tik „gelbstisi bėgdamas“ arba ginasi, nejausdamas „varovui“ meilės. Moteris gali aukos vaidmenį derinti su meilės jausmu, o vyrai – tik retais „anomaliais“ atvejais.

Keiskitės ne „tyčia“, laikinai, bet rimtai ir visam laikui. Nes supratote, kad vyras teisus. Nes pasikeitusi išmokote klausytis, suprasti ir gerbti kitų norus. Išmokote gerbti save.

Jokiu būdu mylimajam nerodykite, jog esate pasirengusi laukti amžinai. Antraip rizikuojate virsti nuolatiniu „atsarginiu variantu“. Be to, didžiausias meilės žaidimo žavesys yra tai, kad mylimąją visą laiką reikia užkariauti. Todėl aktyviai bendraukite su įvairiais žmonėmis, taip pat ir vyriškiais. Tegul jūsų buvęs vyras mato, kad sugebate gyventi savarankiškai, esate patraukli kitiems vyrams ir kad jis gali pavėluoti.

Jeigu vyras reikalauja, kad jūs atsisakytumėte savęs, taptumėte jo tarnaite, jo rankomis, akimis, ausimis, pamąstykite: ar verta atgaivinti tokią šeimą?