1,57 mlrd. eurų (6,3 mlrd. JAE dirhamų) vertės megaprojektas bus įgyvendintas 371 612 kvadratinių metrų plote dviejose naujose salose abipus burės pavidalo viešbučio „Burj Al Arab Jumeirah“.

Tikimasi, kad „Marsa Al Arab“ projektas bus užbaigtas dar 2020 metais.

Viena sala bus skirta pramogoms ir šeimos turizmui, o kitoje įsikurs išskirtinis prabangus kurortas. Abi šios salos paplūdimio zoną prailgins 2,2 kilometro. Taip pat atsiras trys nauji viešbučiai ir daug naujų turizmo traukos vietų.

Šeimos poilsiui skirtoje saloje „Jumeirah Group“ pristatys naujas laisvalaikio koncepcijas ir paslaugas, taip pat naują į šeimas orientuotą viešbutį. Svečių patogumui dabar palei kelią įsikūręs vandens parkas „Wild Wadi Waterpark“ bus perkeltas arčiau paplūdimio. Kai darbai bus visiškai baigti, jis bus dvigubai didesnis už dabartinį.

„Dubai Holding“ taip pat statys „Marine Park“. Tai pirmas tokio pobūdžio edukacinis pramoginis centras jūros tematika Artimuosiuose Rytuose. Jame bus įrengtas tūkstančio vietų pasirodymų teatras, kuriame vyks pasaulinio lygio šou su įvairiais jūros gyvenimo elementais.

„Marsa Al Arab“ bus ir privati prieplauka bei jachtų klubas, taip pat sraigtasparnių kilimo ir leidimosi aikštelė. Taip pat čia bus ir įvairios paskirties suvažiavimų centras, galintis priimti dideles tarptautines konferencijas ir festivalius. Suvažiavimų centras turės naują viešbutį, siūlantį įvairias paslaugas verslininkams ir kompanijoms.

Taip pat projekte numatytas didelis mažmeninės prekybos plotas, apimantis 20 tūkstančių kvadratinių metrų. Jis atsiras dabartinėje vandens parko „Wild Wadi Water Park“ vietoje. Prekybos centre įsikurs tarptautiniai aukštos klasės prekių ženklai, taip pat nemažai restoranų ir kavinių prabangių prekių pirkėjų poreikiams patenkinti.

„Marsa Al Arab“ pačioje projekto širdyje pasiūlys 300 gyvenamųjų apartamentų palei jūrą. Kartu padidintas „Wild Wadi“ ir „Marine Park“ apims daugiau kaip 232 257 kvadratinių metrų plotą.

-

Pirmoji Artimuosiuose Rytuose „Cirque du Soleil“ arena

Naujoje šeimoms skirtoje saloje įsikurs 1700 vietų teatras, tapsiantis namais visame pasaulyje žinomam šou „Cirque du Soleil“. Tai pirmoji tokia arena Artimuosiuose Rytuose.

„Dubai Holding“ pastatys 140 prabangių vilų „išskirtinėje privačioje saloje“, kuri taip pat turės ir privačią prieplauką savo gyventojams.

Kairėje pusėje nuo „Burj Al Arab Jumeirah“ įsikūrusias prabangias vilas valdys „Jumeirah Group“. Saloje įsikurs ir aukščiausios klasės viešbutis, aprūpintas pasaulinės klasės infrastruktūra, atspindinčia „Marsa Al Arab“, kaip patrauklios elitiniams keliautojams vietos, statusą.

Be to, naujasis projektas numato 400 naujų maitinimo vietų.
Netoliese esantys viešbučiai bus transformuoti į vieningą turistinį kompleksą. Čia bus nutiesti pėsčiųjų takai, bėgimo takelis, įrengtas didelis plaukiojimo baseinas ir dviračių maršrutas. Visa tai leis svečiams rinktis pageidaujamą fizinę veiklą.

Projektas startuos 2017 metų birželį ir bus užbaigtas 2020 metų pabaigoje.

Be to, „Dubai Holding“ pristatys ir Dubajaus perlų muziejų, kuriame bus eksponuojama istorinė senų ir retų perlų iš įvairių pasaulio regionų kolekcija. Dubajaus perlų muziejus sieks papasakoti apie narų gyvenimą ir tai, kokiais įrankiais jie naudojasi ieškodami tauriųjų brangakmenių, kurie yra Jungtinių Arabų Emyratų paveldas, kultūra ir nacionalinis pasididžiavimas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (74)