Visi žinome, kad saldūs gazuoti gėrimai nėra naudingi sveikatai, juose gausu cukraus, dažiklių, įvairių priedų, kvapųjų medžiagų, galinčių sukelti alergijas, nutukimą, žarnyno problemas.

Tokiuose gėrimuose dažnai naudojama sulfitinė amoniakinė karamelė, arba E 150, dažnai sukelia žarnyno problemas, dalis toksinio poveikio neištirta. Taip pat naudojamas natrio benzoatas, arba E 211, priskiriamas prie vengtinų maisto priedų – reaguodamas su kitomis cheminėmis medžiagomis išsiskiria kancerogeniniai junginiai; jis gali sukelti migreną, alergijas, netgi vėžinius susirgimus.

Būtų galima vardinti kelias dešimtis įvairių priedų, naudojamų limonaduose, tačiau net suprantant, kad jie nėra sveiki, kartais saldaus gėrimo užsimanome. Tokiais atvejais Smila ir Lėja siūlo pasidaryti naminio limonado.

Naminiam limonadui reikės:

  • Kokosų palmių žiedų cukraus
  • Apelsinų
  • Citrinų
  • Mėtos lapelių
  • Gazuoto vandens
  • Ledo

Gaminimas:

Visų pirma pasigaminkite sirupą. Iš kelių apelsinų ir citrinų išspauskite sultis. Į indą įdėkite 150-200 gr. Cukraus, pilkite šviežias sultis, tada karštą vandenį. Gerai išmaišykite ir palaukite, kol atvės.
Į stiklinę įdėkite ledo, žaliųjų citrinų ir apelsinų griežinėlių, įpilkite maždaug ketvirtadalį cukraus sirupo (sirupo naudokite pagal skonį), viską užpilkite gazuotu vandeniu. Skanaus!

DELFI projektas „Mažieji kulinarai“ siūlo vaikų žvilgniu pamatyti virtuvę ir kartu pasinerti į gardžių atradimų pasaulį. Smila ir Lėja mokysis patys ir mokys savo žiūrovus gaminti paprastai, bet kūrybiškai!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)