„Mano būsto“ paslaugos „Mano meistras“ projektų vadovas Ramūnas Miškinis sako, kad priežaščių, kodėl rasoja langai yra ne viena: didelis drėgmės kiekis patalpose, prastas vėdinimas, nepakankama patalpų temperatūra. Tačiau šiame būste langų rasojimo priežastis kitokia.

„Buto šeimininkai skundžiasi, kad žiemos metu rasoja langas ir jo apačioje būna šlapia. Dažnai tokia problema būna dėl paprastos priežasties – palangė užstoja radiatorių. Kylančios nuo jo šilumos neturėtų užstoti palangė, mat tuomet orui neleidžiama cirkulioti. Tai – priežastis, kodėl šiame bute rasoja langai“, – pasakoja specialistas.

Vilniečių pora įvardino ir kitą problemą, su kuria susiduria gyvendami šiame bute. Per lango sandūras pučiantis vėjas itin nemalonus, ypač vakare žiūrint televizorių. R. Miškinis įtaria, jog langą reikia tik sureguoliuot. Tačiau priežastis gali būti ir rimtesnė. Jei ir jūs savo namuose turite panašią problemą, meistras siūlo, kaip patikrinti langus dar prieš kviečiant meistrą.

„Patikrinti, ar langas gerai sureguliuotas galima su paprastu popieriaus lapu. Užkiškite ji tarp lango rėmo ir pačios varčios. Jis turėtų išsitraukti, tačiau šis veiksmas tikrai pareikalaus jūsų pastangų. Jei lapas išsitraukia visiškai be jų, reiškia, kad jį reikia sureguliuoti. Taip pat gali būti išsikraipęs rėmas. Tuomet jau reikės keisti ir lango gumeles“, – pataria R. Miškinis.

Butą apžiūrėjęs Saugos tarnybos „Mano sauga“ direktorius Gediminas Jankauskas ant lauko durų pastebi apsaugos įmonės lipduką, tačiau namuose sumontuotos apsaugos sistemos neranda. „Toks butaforinis žymėjimas tikrai nėra efektyvus vagių atbaidimo būdas“, – sako ekspertas.

Paskutinis poros butą apžiūrėjęs „Mano būsto“ Energinio efektyvumo paslaugų vystymo grupės vadovas Šarūnas Šetikas didelių priekaištų gyventojams neturėjo. Visgi, anot vyro, yra ir už ką pabarti buto šeimininkus. Bute yra sumontuotas termostatinis valdiklis, kuris turi galimybę įvesti šildymo laiko grafikus, tačiau buto šeimininkai tuo nesinaudoja ir taip papildomai nesutaupo pinigų skirtų šilumos energijai.

Dar daugiau profesionalų pastebėjimų ir vertinimų bei patarimų paaiškės pažiūrėjus reportažą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (52)