„Nėra numatoma jokių masinių darbuotojų atleidimų, galime nuraminti ir paneigti teiginį, neva bedarbių gretos gali pasipildyti 4 tūkst. geležinkeliečių.

Apie tai negali būti net kalbos. Įmonės tikslas yra dirbti efektyviai, gabenti krovinius ir keleivius, o ne atleidinėti žmones. Mes puikiai suprantame, kad be kvalifikuotų specialistų įmonė negalės veikti“, – naujienų agentūrai ELTA sakė M. Dubauskas.

LPGF pirmininkas Vilius Ligeika išplatintame pranešime teigia, kad pasikeitus „Lietuvos geležinkelių“ vadovybei, kalbama apie numatomus masinius darbuotojų atleidimus.

Pasak jo, neoficialiomis žiniomis, pirmoji atleidimų banga gali prasidėti jau nuo liepos, kai įsigalios naujasis Darbo kodeksas. Tokiu atveju esą dauguma atleidžiamų darbuotojų neteks išeitinių kompensacijų ir atsidurs bedarbių gretose.

„Dabar girdime kaltinimus, neva beveik pusė geležinkeliečių susiję vienokiais ar kitokiais giminystės ryšiais. Tokie neatsakingi pareiškimai prasilenkia su elementaria logika, įžeidžia geležinkelių darbuotojų bendruomenę ir sėja nerimą, kad bedarbių gretas gali papildyti net apie 4 tūkstančius geležinkeliečių“, – pranešime cituojamas V. Ligeika.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (49)