Pasak M. Marrero, šis rodiklis pasiektas 39 dienomis anksčiau nei praėjusiais metais. Prognozuojama, kad šiais metais Kuba priims 4,2 mln. užsienio svečių.

Ministras priminė, kad praėjusiais metais salą aplankė rekordinis turistų skaičius, – 4 mln., arba 14,5 proc. daugiau nei prieš metus.

Skrydžius į Kubą atlieka beveik 70 pasaulio aviacijos bendrovių. Be to, turistai Kubą aplanko ir kruiziniais laivais.

M. Marreras pažymi, kad augant turistų skaičiui, Kubos valdžia ryžtingai plečia viešbučių tinklą.

Šiuo metu Kuba gali pasiūlyti 67 tūkst. viešbučio numerių. Be to, turistai gali išsinuomoti kambarius privačiuose namuose, su sąlyga, jeigu šeimininkai turi specialius leidimus. Tokių namų šalyje priskaičiuojama per 20 tūkstančių.

Daugiausia svečių į Kubą atvyksta iš Kanados – 34 proc. bendro turistų skaičiaus. Šalis taip pat populiari tarp Europos (33 proc.) ir Lotynų Amerikos (16 proc.).

Tačiau, pasak ministro, didžiausias turistų srauto augimas užfiksuotas iš šiaurinės kaimynės – Jungtinių Valstijų. Nepaisant vis dar galiojančių apribojimų, 2016 metais Kuboje pabuvojo 270 tūkst. amerikiečių.

„Į Kubą vyksta vis daugiau JAV gyventojų. Per pirmuosius keturis šių metų mėnesius svečių iš JAV skaičius išaugo 18 proc., nors amerikiečiai vis dar negali lankytis Kuboje kaip turistai“, – sakė M. Mareras.

Į „FitCuba 2017“ mugę, vykstančią iki gegužės 6 dienos, suvažiavo per pusantro tūkstančio turizmo pramonės atstovų iš įvairių šalių. Forumo garbės svečias šiais metais – Vokietija.

Pernai turistų, atvykusių į Kubą iš šios šalies, skaičius išaugo 38 proc. iki 242 tūkstančių. Holgino provincija, įsikūrusi per 750 km į rytus nuo Kubos sostinės, yra ketvirtas „turistų traukos centras“ po Havanos, Varadero ir Hardines-del-Rei kurortų. Ji garsėja ne tik savo sniego baltumo paplūdimiais, bet ir turiningu kultūriniu paveldu.

Poilsio ir pramogų pramonė laikoma dinamiškiausiu Kubos ekonomikos sektoriumi ir vienu iš svarbiausių valiutos pritraukimo į valstybės iždą šaltiniu.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)