„Aš būčiau už poziciją, kad nereikėtų didinti PVM. Per 400 tūkst. žmonių gauna šitą paslaugą su tokia lengvata. Kada suskaičiuojame, kiek reikia pinigų kompensacijoms ir kiek bus surinkta padidinus PVM, tai balansas yra tik šiek tiek su pliusu. Iš tikrųjų reikia pradėti galvoti, ar mes turime judinti tiek daug vandens, ar mes galime judinti mažiau vandens, kadangi tai yra tokia paslauga, kurios žmogus negali pasirinkti iš kito tiekėjo“, – sakė V. Pranckietis trečiadienį interviu „Žinių radijui“.

Pasak Seimo Pirmininko, galutinį žodį šiuo klausimu turėtų tarti Vyriausybė, bet jis palaiko diskusijas šiuo klausimu.

ELTA primena, kad trys Seimo konservatorių frakcijos nariai siūlo atidėti PVM lengvatos naikinimą centralizuotai tiekiamai šilumai ir karštam vandeniui iki 2020 metų birželio.

Siūlymą įregistravo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų atstovai Mykolas Majauskas, Ingrida Šimonytė ir Jurgis Razma, kurių teigimu, Vyriausybė iki šiol nepasiūlė efektyvaus kompensavimo mechanizmo nepasiturintiesiems.

Šiuo metu centralizuotai tiekiamai šilumai taikomas lengvatinis 9 proc. PVM tarifas, bet Seimo sprendimu nuo šių metų birželio 1 d. lengvata nebebus taikoma ir bus įvestas standartinis 21 proc. tarifas.

Seime šiuo metu svarstomas siūlymas kompensacijas mokėti asmenims, kurių išlaidos šildymui viršija 10 proc. jų pajamų ir valstybės remiamų pajamų dydžio skirtumo. Šiuo metu šis dydis siekia 20 proc.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (58)