Šių metų kovo mėnesį paskelbus viešą konkursą LSTA prezidento pareigoms eiti buvo gauti dviejų pretendentų vokai. Posto panoro siekti 3-io Vilniaus policijos komisariato vyresnioji tyrėja, asociacijos „Sportininkų gidas“ prezidentė 35-erių metų Aurelija Abaravičienė ir 42-ejų metų verslininkas, Lietuvos marketingo asociacijos valdybos narys Laimis Jančiūnas.

Prieš savaitę A. Abaravičienė savo kandidatūrą atsiėmė. Savo sprendimą ji motyvavo tuo, jog jos ir L. Jančiūno pozicijos įvairiais klausimais sutampa, todėl dirbant kartu pasiekti savo tikslų būtų kur kas lengviau. Pasitraukdama ji nusprendė palaikyti L. Jančiūno kandidatūrą.

Konferencijoje buvo nutarta balsuoti atviru balsavimu. LSTA nariai vienbalsiai balsavo už L. Jančiūną ir jis LSTA jubiliejiniais 90-ais metais tapo LSTA prezidentu. Po daugiau nei 20-ies metų vadovavimo asociacijai R. Balaiša pasveikino naują prezidentą ir perdavė jam LSTA vairą.

R. Balaišai buvo suteiktas garbės prezidento vardas.

Konferencijos metu taip pat buvo renkami viceprezidentai, generalinis sekretorius ir kiti vykdomojo komiteto nariai. Viceprezidentais išrinkti verslininkas Skirmantas Skrinskas ir Kauno sporto mokyklos „Gaja“ direktoriaus pavaduotoja Inga Navickienė. Generaline sekretore išrinkta Justė Mažeikienė.