Vilniaus apygardos prokuratūros Vilniaus apylinkės prokuratūros 3-iojo skyriaus prokurorė Iveta Vaivadienė naujienų portalui DELFI sakė sprendimo nekelti E. Štengeriui-Mundžiui baudžiamosios bylos dar oficialiai nepriėmusi, tačiau ketinanti tą padaryti jau šiandieną.

DELFI primena, kad vasario pradžioje prie eismą prižiūrėjusio Mobiliosios kuopos pareigūno privažiavo automobilis „Lexus“ - vairuotojas norėjo įvažiuoti į plovyklos aikštelę, tačiau policininkas neleido – liepė stoti į eilę ir netrukdyti eismui.

Tačiau „Lexus“ vairavęs Edmundas Štengeris ėmė komanduoti pareigūnui – liepė pasitraukti, „neaiškinti“ ir pan. Paskui kiek pavažiavo atbulas, bet tuoj persigalvojo ir vėl ėmė važiuoti į priekį, kol neatsirėmė į pareigūną.

Automobiliu pastumtas policininkas užgriuvo ant „Lexus“ variklio dangčio. Visa tai užfiksuota vaizdo registratoriumi.

Policijos pareigūnas po įvykio nesužalotas, medikų pagalbos jam neprireikė (tik išpurvinta uniforma).

Po to patrulis iškart ištraukė Mundį iš automobilio ir surakino antrankiais. Tada E. Štengeris ėmė įkalbinėti policininkus: „Gal nekeliam triukšmo? Kam tos problemos?“ ir t.t. Siūlė susitarti.

Apie 21 val. Mundis pristatytas į policijos komisariatą.

Buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 284 str. (viešosios tvarkos pažeidimas).

Remiantis šiuo straipsniu, E. Štengeriui-Mundžiui grėsė net laisvės atėmimas iki dvejų metų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (92)