Sunku suvokti šios moters poelgį jos nepažįstant, tačiau kyla klausimas, ar psichiškai stabilus ir adekvatus asmuo gali spręsti benamių gyvūnų (kuriuos, beje, benamiais padarė ne kas kitas, o pats žmogus) problemą, puldamas juos nuodyti ir pasmerkdamas ilgai ir skausmingai agonijai? Ar mažai organizacijų, savanorių, tiesiog geros valios žmonių, kurie padeda sugauti, sterilizuoti ir galbūt surasti šiems gyvūnams saugius namus? (visiems bepradedantiems komentuoti: taip, aš savo katiną pasiėmiau iš gatvės)

Sveiku protu neįmanoma suprasti, kaip po to galima ramia širdimi dalintis savo patirtimi internete, viešoje erdvėje, lyg patarimai, kaip naikinti kates, yra taip pat normalu, kaip paskelbti naują pyrago receptą ar pasidalinti savo pomidorų daigų nuotrauka.

O kas šitoje istorijoje šlykščiausia, tai net ne ši nelaiminga moteriškė, kuriai trukdė visos gyvybės formos, išskyrus ją pačią, žodžiai, bet tai, kad kažkur galbūt atsiras tas (ar ta), kuris pasinaudos jos duotais patarimais. Jei tai ne žiauraus elgesio su gyvūnais propagavimas, tai kas tada? O nuo gyvūnų paprastai telieka nedidelis žingsnis iki žmonių.

P.S.: galbūt kas nors pagailės minėtos Jovitos dėl viso neigiamo viešumo, kurio ši susilaukia „ dėl kažkokių kačių“, tačiau gyvenime už viską būna atpildas. Tai, kad ši ponia tikėtinai apleis savo „Facebook“ puslapį ir kelias dienas bus varstoma žvilgsniais savo mažo miestelio parduotuvėje yra labai LABAI menka bausmė.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

DELFI primena, kad Lietuvos policija suskubo reaguoti į žiauraus elgesio su gyvūnais atvejį. Plungės policijos pareigūnai nustatė įtariamąją ir pradėjo ikiteisminį tyrimą pagal LR BK 310 str. (Žiaurus elgesys su gyvūnais) 1 d. Pagal ją tas, kas žiauriai elgėsi su gyvūnu, jį kankino, jeigu dėl to gyvūnas žuvo arba buvo suluošintas, baudžiamas viešaisiais darbais arba bauda, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki vienerių metų.