Maxi dydžio ryškiai mėlyna rankinė jau spėjo užkariauti mados gerbėjų dėmesį, po to kai pasaulinio lygio mados namai „Balenciaga“ pristatė ją savo klientams. „Arena“ modelis išsiskiria savo įsimintinu dizainu, kurio, regis, nesupainiotumei su niekuo kitu. Tačiau rankinės pasirodymas viešumoje sukėlė skandalą ir netylančias kalbas.

„Balenciaga“ modelis

Pastabūs žmonės atkreipė dėmesį, kad keturženklią sumą kainuojanti odinė rankinė yra kaip vandens lašas panaši į visiems prieinamą vieno didžiausio prekybos centrų „Ikea“ pirkinių krepšį, pavadintą „Frakta“, kurio kaina nesiekia nei 1 euro. Tiesa, atrasti skirtumus tarp šių, regis identiškų daiktų galima. Štai „Ikea“ krepšys yra pagamintas iš pigios polipropileno plastiko medžiagos, o „Balenciaga“ - tikros odos. Be to, „Ikea“ krepšio rankenos yra dekoruotos visiems gerai žinomu prekybos tinklo logotipu.


„Ikea“ krepšys

Šią situaciją „Vogue“ žurnalui sutiko pakomentuoti „Ikea“ atstovas. „Jaučiamės pamaloninti, kad „Balenciaga“ rankinė panaši į „Ikea“ pirkinių krepšį už 99 centus. Mėlynojo krepšio universalumas nepralenkiamas!”

Naujausias „Ikea“ pranešimas spaudai trykšta ironija. Kompanijos marketingo specialistai vikriai sukurpė reklamą, kuri sukasi „Ikea“ interneto svetainėse ir socialiniuose tinklalapiuose. Reklamoje pavaizduotas ryškiai mėlynas pirkinių krepšys, o prie jo toks tekstas: „Kaip atskirti, ar „Ikea“ „Frakta“ krepšys originalus. Skaitykite sunumeruotą sąrašą: 1) Papurtykite. Jei šnara, krepšys originalus. 2) Daugiafunkciškumas. Krepšyje galima nešti žolės riedulio aprangą, plytų ir netgi vandens. 3) Įmeskite į purvą. Tikras „Frakta“ krepšys lengvai nuplaunamas su sodo žarna.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)