Atskridusi į Vilnių, turėjau nueiti į tualetą. Einu rodyklės nurodyta kryptimi. Radau tualetą, bet su užrašu, kad jis neveikia. Rodyklė rodė, kuria kryptimi eiti. Kadangi skubėjau, neperskaičiau, kas žemiau užrašyta, bet nuėjau rodyklės kryptimi. Priėjau vietą, kur galima eiti tiesiai, į kairę ir į dešinę.

Rodyklės nėra. Einu ankstesnės rodyklės nurodyta kryptimi, bet tualeto niekur nerandu. Prie paieškų prisijungė ir žmona. Apėjome aerouostą du kartus, kol prie neveikiančio tualeto perskaitėm, kad tualetas yra, tik nebepamenu, atvykimo ar išvykimo salėje. Nuėję ten radome rodyklę, kuria kryptimi eiti. Bet istorija vėl kartojasi: paėjus – vėl išsišakojimas, o kur eiti, neaišku. Na, tiek to, gal mes žiopli.

Bet ką daryti užsieniečiui, kuris nesupranta lietuviškai ir angliškai? Galų gale suradome. Bet įėjus – kita gėdos dozė. „Pasitiko“ tualeto smarvė, tualetinio popieriaus nebuvo. Gerai, kad nors rankų džiovintuvas veikė. Pasidarė taip skaudu dėl Lietuvos, kad būdami Europos Sąjungoje net tokio menko dalyko neišmokome.

Raginu Vilniaus merą Remigijų Šimašių daryti ką nors, kad nebūtų žeminamas Lietuvos vardas. Juk čia nereikia jokių investicijų! Aerouosto vadovams nerašiau, nes jei jie nemato, kas jų valdose darosi, tai kokia prasmė rašyti? Su viltimi – kaunietis Kazlauskas. Na, o jei per mėnesį padėtis pagerėjo, tada dėkoju ir atsiprašau.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

DELFI kreipėsi į Vilniaus oro uosto Komunikacijos ir rinkodaros skyriaus vadovę Indrę Baltrušaitienę, kuri nurodė, kad DELFI parašęs keleivis veikiausiai susidūrė su nepatogumais todėl, kad kaip tik šiuo metu vyksta Vilniaus oro uosto tualetų rekonstrukcija.

„Nusiskundimų dėl iškabų nesame gavę – iškabos kabo visur ir jos kartojamos taip, kad keleivis rastų tai, ko ieško. Vis dėlto esame gavę nemažą kiekį nusiskundimų dėl pačių tualetų, būtent todėl buvo imtasi jų renovacijos darbų“, – nurodė I. Baltrušaitienė.

Pasak I. Baltrušaitienės, atvykimo salių rekonstrukcija šiuo metu jau baigta, dabar remontuojamos kitos patalpos, visus darbus planuojama baigti vasaros pabaigoje.