Tai DELFI patvirtino R. Kurlianskio advokatas Romualdas Mikliušas. „Taip, šiandien jis visus šiuos pinigus atsiėmė Iš STT, – sakė jis. – Valstybinė mokesčių inspekcija (VMI) patikrinimo metu patvirtino, kad jis legaliai disponavo ne tik šia grynų pinigų suma, bet ir gerokai didesne, t.y. jų su kaupu užteko ir toms operacijoms, apie kurias parodymus duoda Eligijus Masiulis.“

Nutarimą grąžinti per kratą koncerne „MG Baltic“ praėjusių metų gegužę paimtus 116 790 eurų, priėmė ikiteisminiam tyrimui dėl prekybos poveikiu, kyšininkavimo, papirkimo ir neteisėto disponavimo valstybės paslaptį sudarančia informacija vadovaujantis Vilniaus apygardos vyriausiasis prokuroras Justas Laucius.

VMI yra nustačiusi, kad R. Kurlianskis galėjo turėti teisėtai gautus grynųjų dideles sumas – ir gerokai daugiau nei buvo paimta per kratą. Tai patvirtino ir prokurorai, negavę kitokių duomenų.

Tuo metu E. Masiuliui, kuris įtariamas kyšininkavimu, per kratą rastų daugiau kaip 250 tūkst. Eur susigrąžinti nepavyko. Prieš daugiau kaip dvi savaites teismas, išnagrinėjęs ikiteisminio tyrimo medžiagą konstatavo, kad pas E. MAsiulį rastiems pinigams taikoma nuosavybės teisių apribojimų apimtis šiuo metu yra proporcinga.