Butas, kurį įvertino specialistai, įsikūręs 1940 metų statybos name Naujamiesčio mikrorajone. Antrame aukšte esančio buto plotas – 43 kv. metrai. Gyventojai skundžiasi nesaugia elektros instaliacija, taip pat sako, kad dėl drėgmės kaupiasi pelėsis.

Pirmasis bute apsilankęs „Mano būsto“ Energinio efektyvumo paslaugų vystymo grupės vadovas Šarūnas Šetikas atskleidė pelėsio priežastį – pakeistos palangės užstoja radiatorius, dėl to rasoja langai, kaupiasi drėgmė. Jis turėjo priekaištų ir dėl langų sandarumo.

Specialistas pagyrė gyventojus dėl jų naudojamų energiją taupančių LED lempučių ir patarė, kokius įrenginius pakeitus buto šeimininkai sutaupytų dar daugiau. „Galima sutaupyti atnaujinus maišytuvą. Gal buityje dar nėra labai populiaru naudoti, bet į rinką aktyviai veržiasi sensoriniai vandens maišytuvai, paprastai naudojami biuruose, prekybos centruose. Vanduo pradeda bėgti tik pakišus rankas po maišytuvu ir nustoja veikti jas patraukus. Tai puiki vandens taupymo priemonė“, - tikino ekspertas.

Bute apsilankęs priešgaisrinės apsaugos specialistas Aurimas Gudžiauskas patarė, kaip elgtis su keto kuro šildymo krosnele, kad ji būtų saugesnė. Taip pat specialistas turėjo pastebėjimų dėl elektros instaliacijų. Šviestuvas bute pakabintas tiesiai ant laidų, kurie pritvirtinti nepatikimai. Tai, anot A. Gudžiausko, itin nesaugu.

Ką dar pamatė profesionalai ir kokie jų vertinimai, patarimai bei didžiausios buto šeimininkų daromos klaidos paaiškės pažiūrėjus reportažą.

Jei norite, kad profesionalų komanda aplankytų ir jūsų būstą, parašykite naujienų portalo DELFI redakcijai el. paštu projektai@delfi.lt ir netrukus su jumis susisieksime.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (24)