Pirmiausia, techniškai „nekilminga“ Meghan Markle yra sėkminga aktorė ir tarptautinės pagalbos organizacijos „World Vision Global“ ambasadorė. Ji tikrai nėra kokia piemenė ar tarnaitė iš karališkųjų rūmų virtuvės.

Jeigu ji visgi ištekės už princo Harry, kelis dalykus jai reikės išmokti:

1. Dailiai sėdėti

Žurnalas „People“ neseniai kalbino etiketo ekspertę Myka Meier, kuri paaiškino, kad vienas iš pirmų dalykų, kuriuos turės išmokti Meghan, bus tinkamas elegantiškas sėdėjimas.

Britanijos karalienė Elžbieta II ir jos vyras princas Philipas

Ekspertės teigimu, „tinkamai“ sėdėti reiškia sėdėti taip, kad tarp jūsų nugaros ir kėdės atlošo būtų „kiaušinio pločio atstumas“. Negalima sėdėti nuleidus galvą: smarkas visuomet turi būti lygiagretus grindims, nugara turi būti tiesi, o rankos sukryžiuotos ant kelių.

Jeigu norite sukryžiuoti kojas, tai darykite per kelius, o ne kulkšnis.

2. Pamėgti arbatą

Didžiosios Britanijos karališkoji šeima tiesiog dievina popietinį arbatos ritualą, todėl Meghan turės išmokti kelis dalykus.

Pirmiausia jai teks išmokti tinkamai laikyti puodelį: nykščiu ir rodomuoju pirštu reikia puodelį laikyti už ąselės, o viduriniuoju pirštu prilaikyti puodelį po ąsele. Visuomet puodelį reikia laikyti tik už ąselės, kad ši būtų nukreipta į įsivaizduojamo laikrodžio trečią valandą. Ir visuomet reikia gurkšnoti gėrimą lūpas priliečiant toje pačioje vietoje. Jokiu būdu negalima sukti puodelio ir palikti lūpdažio žymių ant viso puodelio krašto.

 Elžbieta II

Valgymas su karališkosios šeimos nariais taip pat yra varginantis dalykas. Niekada negalima padėti stalo įrankių ant stalo valgant, nebent norite atsigerti ar išeiti į tualetą.

3. Tinkamai pasisveikinti

Kai esate karališkosios šeimos narys, beveik visada turite laikytis protokolo. Tai pasakytina ir apie tai, kaip sutinkate ir pasisveikinate ne tik su visuomenės atstovais, bet ir kitais šeimos nariais.

Karalienė Elžbieta II

Oficialių renginių metu Meghan privalės palaikyti akių kontaktą su savo gerbėjais, šypsotis ir spausti ranką. O kalbant apie susitikimus su kita šeimos nariais bei draugais, teks apsieti be širdingų apsikabinimų ir garsių oro bučinių. Sveikintis teks tik imituojant bučinį į abu žandus.

4. Tinkamai išlipti iš automobilio

Kai nuolat esi viešumoje, paparaciai tik ir laukia akimirkos, kad galėtų tave nufotografuoti kokioje nors nemalonioje situacijoje, ypač kaip nors keistai išlipant iš automobilio. O jei dar segi sijoną...

Karalienė  Elžbieta II

Pasak M. Meier, prieš išlipant iš automobilio reikia atsisėti kaip galima arčiau durų. Kai jas jums atidarys, padėkite rankas sau už nugaras ir jomis pasiremkite. Būtinai laikykite kojas suglaudusi, o tuomet pasisukite link durų, iškelkite kartu abi kojas ir atsistokite.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (27)