Baldai – tai puikus žmogaus pažinimo būdas. Tačiau renkantis naujus baldus mes nesivadovaujame vien tik savo charakterio ypatybėmis ar gyvenimo būdu. Turbūt kiekvienas prieš įsigyjant naują pirkinį, apsvarsto, kuo tai bus naudinga kasdieninėje veikloje.

Vieni renkasi baldus, nes nori suteikti savo namams daugiau patogumo bei komforto, kiti nori padidinti ar sumažinti namų erdvę, o kiti tiesiog nori pakeisti interjerą. Pranešime spaudai pateikiami keli pagrindiniai aspektai, kada jau laikas susimąstyti apie naujų baldų įsigijimą. Jei šiuose pavyzdžiuose atpažįstate save, tuomet Jums pats laikas keliauti į parduotuvę!

1. Remontas ar gyvenamosios vietos pakeitimas

Kai keičiate ar remontuojate savo gyvenamąją vietą, seni baldai gali prarasti savo patogumą ar tiesiog nebeatrodyti gražiai prie Jūsų naujo interjero. Jei nusprendėte pakeisti gyvenamąją vietą, Jūsų turimi baldai gali netikti naujoms patalpoms tiek dydžiu, tiek formomis ar taps nebepatogūs naudoti. Jei nusprendėte tiesiog atlikti remontą, Jūsų turimi baldai nebetiks prie naujo interjero ir atrodys seni bei nusidėvėję. O tai tikrai nesuteiks Jums komforto jausmo.

2. Kai pradedate gyventi kartu

Pradedant gyventi su antrąja puse kyla iššūkis, kaip reikės sutalpinti papildomai atsiradusius daiktus ir baldus. Tai nėra taip paprasta, kaip atrodo iš pirmo žvilgsnio. Kadangi naujai atsiradę daiktai gali užgriozdinti namus ir Jūsų erdvė praras ne tik išvaizdą, bet ir patogumo jausmą.

Juk Jums tikrai nereikės dviejų virtuvinių stalų ar dviejų lovų. Vietoj to, kad suktumėte galvą, kaip viskam atrasti vietos, galite pasirinkti paprastesnį sprendimą. Nereikalingus baldus galite parduoti ir vietoj jų nusipirkti naujus baldus, kurie bus pritaikyti Jūsų komfortui bei pasikeitusiems poreikiams.

3. Jei išsiskyrėte su antrąja puse

Skyrybos, tai viena iš priežasčių pakeisti savo baldus, kadangi pradedant gyventi vienam, keičiasi ir poreikiai. Taip pat seni baldai, kuriais naudojotės kartu, gali kelti prisiminimus ir tam tikrus sentimentus. Tačiau yra ir geroji pusė. Savo namus galėsite įsirengti taip, kaip norite tik Jūs vienas.

4. Senyvo amžiaus žmonių persikėlimas pas Jus

Kaip jau žinome, baldai turi būti patogūs. Tačiau senyvo amžiaus žmonėms reikia didesnės komforto zonos, todėl reikia pasirūpinti ir atitinkamais baldais. Labai dažnai tai, kas tinka mums, gali netikti mūsų vyresnio amžiaus tėveliams ar seneliams. Reguliuojama lovos padėtis, įvairios spintelės, kad būtų patogiau jas atidaryti ir jomis naudotis. Taip pat gali prireikti ir tam tikrų baldų vonios kambaryje.

5. Asmeninis komfortas

Komfortiška zona reikalinga ne tik vyresnio amžiaus žmonėms, bet ir kiekvienam iš mūsų. Galbūt Jūs nesijaučiate patogiai naudodami savo seniai turimus baldus, kurie jau praradę ne tik prekinę išvaizdą, bet ir savo privalumus. O juk po sunkios darbo dienos tikrai norisi jaustis patogiai savo namuose.

6. Darbas iš namų

Darbas iš namų padeda mums sutaupyti daug laiko ir papildomų išlaidų, skirtų važinėjimui į darbą ir iš jo. Jei pasirinkote dirbti iš namų, Jums reikia susikurti tinkamą darbo aplinką. Priklausomai nuo Jūsų darbo pobūdžio, Jums gali reikėti papildomų arba visiškai kitokių baldų, nei kad turite. Tačiau tai nereiškia, kad turite pirkti tik darbui skirtus baldus. Jūs galite atrasti ir tokį variantą, kuris tiktų ir darbui namuose, ir puikiai tarnautų kasdieninėje Jūsų veikloje.

7. Susidėvėję baldai

Viskas turi ne tik pradžią, bet ir pabaigą. Ne išimtis ir mūsų baldai. Dažnas naudojimas, augintiniai, vaikai gali sparčiai prisidėti prie baldų susidėvėjimo. Taip pat pasitaiko ir tokių atvejų, kai baldai, nors jau ir susidėvėję bei nutriušę, sukelia mums tam tikrų prisiminimų, todėl mes nenorime jais atsikratyti ir pakeisti kažkuo nauju. Tačiau nepamirškite, kad pakeitus senus baldus naujais, jie gali Jums taip pat akcentuoti tam tikrą gyvenimo įvykį ar prisiminimą. Juk niekas nestovi vietoje!

„Renkantis naujus baldus savo namams reikia labai atidžiai apgalvoti, iš kur Jūs ketinate juos įsigyti. Nepakanka tik nuspręsti, kokio dizaino norite. Taip pat labai svarbu atkreipti dėmesį į tai, koks baldų asortimentas yra toje parduotuvėje ir kuo ji prekiauja. Jei netyčia Jūs sugadintumėte savo naujai nusipirktą baldą ir norėtumėte nusipirkt lygiai tokį patį, galbūt parduotuvė, kurioje pirkote, prekiauja tik vienetiniais baldais ir antro tokio paties neturės. O galbūt Jūs norėsite įsigyti papildomą panašaus dizaino baldą prie jau turimo, tačiau tos parduotuvės baldų kolekcijos labai skiriasi ir Jūs taip pat negausite tinkamo varianto ir turėsite sugaišti papildomą laiką paieškoms. Todėl prieš perkant naujus baldus labai kruopščiai išsinagrinėkite, kur galite rasti geriausios kokybės ir labiausiai Jūsų lūkesčius atitinkantį baldų asortimentą“ – pataria baldų ekspertas ir „Deinava“ baldų prekybos tinklo steigėjas Valdas Davidavičius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)