Ataskaita S. Skvernelis turėjo atsiskaityti Seimui už praėjusius metus. Joje pateikiami duomenys apie šalies ekonomikos situaciją, pagrindinius valstybės skaudulius: emigraciją, socialinę nelygybę, savižudybes ir pan.

Tačiau Seimo narei Aušrai Maldeikienei ataskaita nepaliko gero įspūdžio. Ji teigė, kad ministras pirmininkas santrauką skaitė nuobodžiaudamas, todėl nepabūgo pasidomėti, kada S. Skvernelis iš racionalaus politiko virto pilku biurokratu.

„Pernai lapkričio 14 dieną aš su jumis šnekėjau, ir jūs buvote dar visiškai normalus žmogus. Pernai gruodžio 13 dieną, kai prašėte pritarimo savo Vyriausybei, irgi šnekėjote kaip adekvačiai mąstantis žmogus. Tai kaip dabar nuobodžiaujančiu tonu skaitėte menkai susietą statistinę informaciją, man iš tiesų kelia vieną žmogišką klausimą: kada ir kodėl numirė sveiko proto žmogus S. Skvernelis ir gimė gana pilkas biurokratas?" – klausė A. Maldeikienė.
Aušra Maldeikienė

„Tai ir numirė tą gruodžio 13 dieną, kai pasirašė ir tapo premjeru", – atsakė jai S. Skvernelis.

Tuo tarpu Seimo Audito komiteto pirmininkė, konservatorė Ingrida Šimonytė savo feisbuke rašė, kad „Butkevičius visą savo nepailstamą kadenciją „kovojo“ su sunkiu Kubiliaus vyriausybės palikimu, nors realiai panaikino tik aukštesniųjų valstybės pareigūnų ir politikų darbo užmokesčio sumažinimą. Tačiau visus ketverius metus nenuilstamai varė apie „klaidų taisymą“.

Ji ministro žodžius palygino su A. Butkevičiaus: „Valstiečiai atėjo į valdžią teigdami, kad Lietuvoje belikusi praktiškai išdegusi žemė. Bet atkūrimo darbų, kaip juos supranta, neskubina. Šiandien į Gabrieliaus Landsbergio klausimą apie konkrečias reformas Skvernelis atsakė Butkevičiaus žodžiais, kad jis niekur neskuba, nes vis kovoja su Kubiliaus palikimu, kurį tas paliko „prisprendęs visko skubiai 2009 metais“.
Ingrida Šimonytė

Ekonomistė reziumavo savo mintis pateikdama tris išvadas: „Neaišku, ko čia jam parintis, kad turi teikti Butkevičiaus ataskaitą – juk realiai tęsia Butkevičiaus darbą; neprisimenu, kokią klaidą per šį pusmetį pataisė; pasaulinės finansų krizės nuo einamojo momento ponas neskiria, jam, po velnių, pliku užpakaliu riedanti nuo kalno ekonomika su ištaškytais rezervais ir prikauptais burbulais, ir šiandien nėra du dideli skirtumai."

Vienok Kubilius, kaip koks Ivanas Susaninas, – taip visus paklaidino, kad antra vyriausybė neranda kelio išeiti, – ironizavo I. Šimonytė.

S. Skvernelis Vyriausybės veiklos ataskaitą pateikė atlikdamas formalią funkciją, kadangi jo vadovaujamas ministrų kabinetas dirba tik nuo praėjusių metų pabaigos. Vis dėlto Seimo Statutas numato, kad ministras pirmininkas turi atsiskaityti Seimui už praėjusius metus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (353)