Oficialiai paskelbta, kad 80-metis S. Berlusconi, anksčiau ėjęs ir Italijos ministro pirmininko pareigas, „AC Milan“ valdymą už 740 mln. eurų perleido į kinų kompanijos „Rossoneri Sport Investment Lux“ rankas.

Tai – didžiausia istorijoje investicija, atkeliaujanti į Europos futbolą iš Azijos šalių.

Naujuoju klubo prezidentu tampa kinų milijonierius Li Yonghongas.

Bendrame pranešime, kurį išplatino S. Berlusconi kompanija „Fininvest“ ir „Rossoneri Sport Investment Lux“, paskelbti oficialūs sandorio skaičiai. Į pardavimo sumą įskaičiuota ir klubo skola, kuri siekia 220 mln. eurų.

Skelbiama, kad Kinijos kompanija planuoja iš esmės restruktūrizuoti „AC Milan“ veiklą ir į klubą investuoti dar 400 mln. eurų per artimiausius keletą metų, kad Milano komandos vardas ir vėl būtų garsinamas europiniame futbolo fronte.

Apie tai, kad kinai ketina įsigyti Milano klubą, skelbta dar prieš metus, tačiau visi sandorio suderinimo reikalai gerokai užtruko.

Paskutinį kartą UEFA Čempionų lygą „AC Milan“ laimėjo 2007-aisiais. Italijos čempionatas paskutinį kartą laimėtas 2011-aisiais.

Massimo Ambrosini ir Silvio Berlusconi 2011-aisiais
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)