Finansinių technologijų verslininkas Taavetas Hinrikus, vienas iš įmonės „Transferwise“ steigėjų, sakė, kad „Brexit“ apsunkina talentingų specialistų paiešką.

„Yra daug netikrumo, o netikrumas nepadeda verslui. Todėl steigiant naują finansinių technologijų įmonę Londonas jau nėra geriausia vieta“, – sakė T. Hinrikusas BBC korespondentui per Londone vykstančią Tarptautinę finansinių technologijų konferenciją.

„Mes atvykome į Londoną dėl puikių sąlygų verslumui, dėl reguliavimo sistemos. Šiandien šie dalykai jau nebėra savaime suprantami, kai reikia kviestis specialistus atvykti į Londoną. Mes nežinome, kas bus po dvejų metų, todėl būtų pravartu susimąstyti, ar nevertėtų verslą pradėti Amsterdame ar Berlyne, ar kitame Europos mieste“.

Londone vykstančioje konferencijoje Jungtinės Karalystės (JK) iždo sekretorius Philipas Hammondas kalbėjo: „Mums svarbu ir toliau siekti pritraukti sumaniausius ir geriausius specialistus iš viso pasaulio – ir mes to pasieksime“.

„Verslininkai iš prigimties optimistai. Esu optimistiškai nusiteikęs, nes tikiuosi, kad situacija išsispręs, – sakė T. Hinrikusas. – Tikiu, kad ir toliau užsieniečiams nebus sunkumų atvykti į Jungtinę Karalystę dirbti ir kad jie jausis čia laukiami.“

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją