PRODUKTAI:

200 g sviesto (kambario temperatūros)
150 g cukraus
2 kiaušiniai
70 g grietinėlės
3 apelsinų žievelės
50 g apelsinų sulčių
2 arb. š. vanilės esencijos
240 g miltų
1 arb. š. kepimo miltelių
1/4 arb. š. druskos

GAMINIMO EIGA:

Sviestą išsukti su cukrumi iki purumo. Tuomet sudėti po vieną kiaušinį, gerai kiekvieną kartą išplakti. Supilti grietinėlę, vanilės esenciją, apelsinų žieveles ir sultis ir vėl gerai išplakti.

Atskirame inde sumaišyti miltus, kepimo miltelius ir druską, persijoti.

Miltus įmaišyti į plakinį, gerai permaišyti, kad tešla būtų tolygi, tirštos grietinės konsistencijos.

Kepimo formą ištepti sviestu, pabarstyti miltais. Tešlą sukrėsti į kepimo formą.

Pyragą kepti iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40 min.

PATARIMAS: Pyrago skonis gaunasi intensyvus apelsininis. Jei nesate apelsinų fanas, galite sumažinti apelsinų žievelių kiekį, pavyzdžiui, įdėti tik vieno ar dviejų apelsinų.