Valdas portalui „Kas vyksta Kaune“ pasakojo, kad pirmadienį 7:07 val. į 42-ą autobusą įsėdo Vytauto prospekte ir kaip įprastai judėjo pro Dainų slėnį, į Breslaujos, o vėliau – Verkių gatvę, kuri, pasirodo, remontuojama.

Neeilinė kelionė

„Kas rytą važinėju į A. Šančius tuo pačiu maršrutu, 42-uoju autobusu. Paaiškėjo, kad Verkių gatvėje prasidėjo remontas, pasirodo, apie tai keleiviai ir vairuotojas sužinojo tik įsukę į šią gatvę. Tuomet pradėjo judėti lyg ieškodamas kelio iš labirinto: tai važiuoja, sustoja prie vienos, tai prie kitos sankryžos pagalvoti, pasuka, ir nebežinia, kur toliau važiuoti. Tada vairuotojas kelio pasiteiravo praeivio ir pradėjo judėti, kaip nusakyta, tačiau kiek toliau pavažiavus paaiškėjo, kad gatvė per siaura apsisukimams, mat dar ir automobilių šalikelėse pristatyta. Nejau teks dar ratą kartoti? Iniciatyvos imasi dvi šalia vairuotojo sėdėjusios moterys, jos ima vairą į savo rankas (perkeltine prasme) t.y. išberia, kad skuba į darbą ir pradeda komanduoti, kaip važiuoti: „Važiuok ten ir ten, o ten nesuk, nes vėl ratu važiuosim, tada judėk ten ir ten, čia sustok, mums reikia išlipti, skubam į darželį, gero kelio“. Galiausiai autobusas paklydėlis grįžo į kelią, atsiradome prie Karių kapinių, toliau kelionė ėjosi sklandžiai“, – pasakojo kaunietis.

Jis dėstė, kad anksčiau autobusas įprastai važiuodavo Verkių gatve tiesiai link Respublikinės ligoninės, o šiandien pasuko Prancūzų gatve (kaip 34 maršrutas), tai ir sukėlė sumaištį autobuse, kaip pasakoja – visi keleiviai supanikavo: „Kur jūs važiuojat?!“. Vairuotojas ramiai atsakęs: „Va, remontuojama“ – ir judėjo toliau.

„Pralinksmino, dar nesu dalyvavęs tokioje neįprastoje kelionėje, kur kelią vairuotojui nurodinėja keleiviai. Komiška situacija, buvo daug juoko, dar ir dabar pasakodamas šypsausi. Nors iš kitos pusės, galėjo ir anksčiau susižinoti, kur važiuoti, juk „Kaunas tvarkosi“, o tokiais atvejais gali pasirodyti, kad gyvename provincijoje. Maršrutą įmonė turėtų vairuotojui nurodyti iš anksto. Visa laimė, kad klaidžiojome tik dešimt minučių, tačiau kitąkart jau žinos, kur važiuoti“, – kalbėjo keleivis Valdas.

Jis pažymėjo, kad kiti autobuso keleiviai nesipiktino, tačiau grafikas ir stotelių pavadinimai kiek vėlavo. „Vairuotojas buvo sutrikęs, matyt, jam darbe nepaaiškino, kad remontas ir reikia apvažiuoti“, – svarstė Valdas.

Informavo iš anksto

Portalas „Kas vyksta Kaune“ susisiekė su UAB „Kauno autobusų“ atstove Ramune Tarande. Ji apgailestavo, kad pirmąją dieną pasikeitus eismo tvarkai, viešojo transporto keleiviams teko patirti nepatogumų ir dėkojo vairuotojui padėjusiems keleiviams.

Ji teigė, kad apie pasikeitusią eismo tvarką tiek vairuotojai, tiek keleiviai įprastai informuojami iš anksto.

„Vairuotojams dar trečiadienį buvo pakabinta informacija įmonės skelbimų lentoje, kur paaiškinta, kuriomis gatvėmis nukreipiamas eismas ir papildomai pažymėta apvažiavimo schema. Apie pasikeitimus papildomai primena ir dispečerės, kurios vairuotojams išduoda kelionės lapus. Pasak autobuso vairuotojo, važiuojant 42-uoju maršrutu ankstyvą rytą dar nebuvo atidengti eismą reguliuojantys ir nukreipiantys ženklai. Be to, siaurose gatvelėse buvo pristatyta daug lengvųjų automobilių, kurie trukdė autobusui pravažiuoti“, – aiškino įmonės atstovė R. Tarandė.

Dėl Prancūzų ir Verkių gatvių remonto pakito ir kitų autobusų eismas

Kauno miesto savivaldybė informuoja, kad Prancūzų ir Verkių gatvių kapitalinis remontas pradėtas nuo balandžio 3 d., o nuo balandžio 10 dienos 42-ojo, 45-ojo ir 6-ojo A maršrutų autobusai bei 54-ojo maršruto maršrutiniai taksi nuo Breslaujos gatvės važiuoja Prancūzų g., Alšėnų g., Žarėnų g., Verkių gatve ir toliau įprastais maršrutais. 34-ojo maršruto autobusai važiuoja įprastu maršrutu.

Nuo gegužės 2 dienos Prancūzų gatvė nuo sankryžos su Kaišiadorių gatve bus uždaryta autotransporto eismui.

34-ojo maršruto autobusai iš Kauno klinikinės ligoninės važiuos iki Kaišiadorių ir Prancūzų gatvių sankryžos.

Nuo gegužės 15 dienos 42-ojo, 45-ojo ir 6-ojo A maršrutų autobusai bei 54-ojo maršruto maršrutiniai taksi važiuos įprastais maršrutais.