Pirmą etapą laimėjo ir lenktynių lyderių tapo rusas Kirilas Pozdniakovas iš „Synergy Baku Cycling Project“. Kaip prieš lenktynes prognozavo komandos vadovas Deividas Vileniškis, pirmas etapas buvo chaotiškas, peletonas pasidalijo į kelias grupes, o pergalę lenktynėse nulėmė paskutinis pabėgimas, kurį lietuviai pražiopsojo.

„Lenktynės prasidėjo atakomis, bet ilgą laiką niekam nepavyko nuvažiuoti nes visi norėjo būti pabėgime. 20-ame kilometre Venantui Lašiniui keitėme pradurtą ratą ir jis sėkmingai grįžo į grupę, o vėliau peletonas skilo į tris dalis, kas iš dalies nulėmė etapo likimą. Pirmoje 30-ies žmonių grupėje turėjome Gediminą ir Venantą, antroje mažoje grupelėje Mykolą Račiūną. Deja, vėliau antra grupelė buvo pagauta, o iš pirmos nuvažiavo aštuoni varžovai, kuriuos deja pražiopsojome“, - apie pirmą etapą pasakojo D. Vileniškis.

Komanda pirmo etapo rezultatus vertina gerai. Beveik visas lenktynes vykdė etapo planą ir išsaugojo galimybes kovoti dėl aukštų vietų bendroje įskaitoje.

Geriausiai iš komandos pasirodęs G. Kaupas buvo kiek nusivylęs, kad nepavyko nuvažiuoti su pergalingu aštuonetu, bet visumoje buvo patenkintas pasiektu rezultatu.

„Forma dar nėra ideali, koja sukosi sunkiai, bet rezultatas visumoje neblogas. Prieš pat pirmą kalnų tarpinį finišą (94,3 km) su dar per 30-ia dviratininkų pagaliau pavyko nuvažiuoti, džiaugiuosi, kad kartu pervažiavo ir Venantas. Deja, vėliau įvyko grupės pabėgimas, mes buvome jos pabaigoje ir jį pramiegojome. Iš likusių dirbti daug noro nebuvo, nors italai turėjo net keturis žmones. Etapo pabaigoje paskutinius 5-is kilometrus daug padėjo Venantas, dėka kurio galutinėje rikiuotėje pavyko pasiekti 20-ą rezultatą. Bendrai rezultatą vertiname gerai, nes tik atvykus iš Lietuvos pavyko atlaikyti didelį karštį, o bendroje rikiuotėje daug neprasta. Dar liko devyni etapai, todėl kovosime ir bandysime gerinti rezultatus“, - pasakojo G. Kaupas.

Šeštadienį dviratininkų laukia 146-ių km antras etapas, kuris startuos Kenitroje ir finišuos Larache.

„Šeštadienį laukia lygumų etapas ir nors stipri Baku komanda turi lyderį, vargu ar jiems pavyks kontroliuoti lenktynes. Laukia vėl daug chaoso, vėjo ir pabėgimų, todėl turime stengtis dalyvauti visuose iš jų ir, kad priekyje mūsų komandos dviratininkų būtų kuo daugiau. Mūsų rezultatas taktiniuose sprendimuose daug pokyčių neįvedė, tiek aš tiek Venantas bendroje rikiuotėje esame neblogoje vietoje, tad pozicijas bandysime tik gerinti ir gal prieš kalnų etapus pavyks sukaupti neblogą laiko persvaros rezervą“, - apie antrojo etapo planus pasakojo G. Kaupas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)