DELFI skaitytojams šefė atskleidžia unikalų šaltybarščių receptą (nenustebkite, taip ir reikia tarti šį Zyplių dvare, Zanavykų krašte patiekiamą patiekalą).

Daržovių sultinys ( 1 litras)
Švieži burokai (216 g)
Česnakai (3 g)
Svogūnai (30 g)
Druska (7 g)
Pipirai (2 g)
Cukrus (2 g)
Aliejus (5 g)
Volčesterio padažas (3 g)
Ruginė duona

Griliuje apkepiname burokus, kol gerai apskrunda. Į puodą dedame kepti visas likusias smulkintas daržoves (apie 5min), pilame daržovių sultinį, laukiame kol užvirs. Užvirus sudedame cukrų, volčesterio padažą ir druską, dar paverdame 15-20min, nukošiame per sietelį. Atvėsiname ir sudedame ruginę duoną. Vėsiname 3-4 val, nukošiame ir teikiame su burokų lapeliais.

Pasak šefės, dvaro patiekalai balansuoja tarp ypatingos prabangos ir visiško paprastumo: „Gaminame patiekalus tiek iš fazano ar tikro, kepto balandžio, tiek iš tokios paprastos daržovės kaip pastarnokas. Iš jo galima iškepti tiek puikius vaflius, tiek pagaminti subtilius vieno kąsnio užkandukus, – paslaptis išduoda virėja.

Gruzdinti pastarnokai

Valyti pastarnokai (1 kg)
Sviestas (150 g)
Druska (6 g)
1 pipiras
100 g grietinėlės

Griežinėliais susmulkinam pastarnoką ir sudedame į puodą su verdančiu vandeniu. Verdame, kol suminkštėja, nukošiam, supilam grietinėlę ir dar truputį paverdam. Sudedam prieskonius, sviestą, viską sumalame maišytuvu. Kepam įkaitiname aliejuje.

Virėja visiems linki skanaus, o tiems, kurie nedrįs gaminti patys, kviečia atvykti į Zyplius – pati pamokys!

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)