Pareigūnai tyrimo detalių nekomentuoja.

LRT televizijos naujienų tarnybos duomenimis, į STT kreipėsi bendrovė „Trastas“, norinti rekonstruoti stotį, o mainais statyti komercines patalpas. Įmonės vadovas Darius Nedzinskas skundžiasi, esą G.Abaravičius daro neteisėtą spaudimą investuotojams ir galbūt kuria korupcinę aplinką.

LRT televizijos naujienų tarnybos žiniomis, jau apklaustos kelios nacionalinio parko darbuotojos. Vienai jų suteikta liudytojų apsauga pasiskundus dėl esą jai G.Abaravičiaus daromo neteisėto spaudimo.

Trakų autobusų stoties rekonstrukcijos projekto vystytojas prokurorų prašo G.Abaravičių kuo skubiau nušalinti nuo pareigų, įpareigoti nebendrauti su pavaldiniais ir pateikti įtarimus piktnaudžiavus tarnyba.

Pats Trakų istorinio nacionalinio parko direktoriaus viską neigia ir plačiau nekomentuoja. Verslininko D.Nedzinsko teigimu, jo bendrovė nacionalinio parko direktoriaus veiksmų jau patyrė 174 tūkst. eurų žalą.

Interesų Trakuose turintiems verslininkams pareiškus, jog Trakų istorinio nacionalinio parko direktorius dirbtinai stabdo plėtros projektus, G.Abaravičius BNS anksčiau yra sakęs, kad verslininkai manipuliuoja viešąja nuomone, siekdami naudos sau.

„Tai yra linčas baltomis pirštinaitėmis. Manau, kad tai yra viešosios opinijos formavimas, eilinis bandymas sėti abejonę mūsų gebėjimais. Turėtų kalbėti apie parko direkciją, bet visur akcentuojamas kietakaktis G.Abaravičius. Kai neturi argumentų, man prikaišioja, kad per ilgai dirbu. Tiems, kas iš tikrųjų manipuliuoja viešąja nuomone, viešuoju interesu, pridengdami jais savo ekonominius interesus, tikrai nesiruošiu pasiduoti. Jų tikslas yra eilinį kartą sėti nepasitikėjimą valstybe ir siekti savo asmeninių tikslų“, – BNS sakė parko direkcijos vadovas.