Į A lygą pateks 12-a pajėgiausių rinktinių (pagal UEFA, o ne pagal FIFA reitingą), 12-a rangu silpnesnių žais B lygoje, 15-a ekipų sudarys C lygą, o likusios 16-a komandų rungtyniaus D lygoje.

Lietuva šiuo metu patenka į C lygą, bet mūsiškių pozicija dar gali keistis po 2018 metų pasaulio čempionato atrankos etapo pabaigos (2017 metų lapkričio 15 d.).

Nepaisant pajėgumo ar reitingo, Rusija ir Ukraina bei Armėnija ir Azerbaidžanas negali žaisti viename divizione.

Nacijų lygoje bus kovojama ir dėl patekimo į 2020 metų Europos čempionatą.

Lygų preliminarios sudėtys:

A lyga (4 grupės po 3 rinktines):

Vokietija, Prancūzija, Portugalija, Belgija, Ispanija, Italija, Anglija, Šveicarija, Kroatija, Lenkija, Islandija ir Bosnija-Hercegovina.

B lyga (4 grupės po 3 rinktines):

Airija, Rusija, Austrija, Švedija, Slovakija, Velsas, Ukraina, Nyderlandai, Šiaurės Airija, Čekija, Turkija ir Vengrija.

C lyga (1 grupė su 3 rinktinėmis ir 3 grupės po 4 rinktines):

Graikija, Rumunija, Slovėnija, Izraelis, Serbija, Danija, Bulgarija, Albanija, Škotija, Juodkalnija, Norvegija, Lietuva, Azerbaidžanas, Kipras ir Armėnija.

D lyga (4 grupės po 4 rinktines):

Estija, Suomija, Baltarusija, Gruzija, Farerų salos, Latvija, Makedonija, Kazachstanas, Moldova, Liuksemburgas, Lichtenšteinas, Kosovas, Malta, Andora, San Marinas ir Gibraltaras.

Tarp visų lygų vyks rotacija. Keturios silpniausios A lygos komandos iškris į B lygą, o jas pakeis B diviziono keturios stipriausios ekipos. Tokios pačios taisyklės galios pasikeitimui tarp B-C ir C-D. lygų. Iš D lygos niekas neiškris.

A lygos čempionas paaiškės po finalo ketverto turnyro 2019 metų birželį.

Nacijų lygos turnyro schema
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (27)