Prisiminkite save mokyklos suole. Atgaivinkite slogius prisiminimus apie valandų valandas, praleistas sukniubus prie namų darbų. Prisiminkite psichologinį spaudimą, kurį kėlė mokytojai, tėvai ar net bendraklasiai. Prisiminkite kaip į jūsų galvas buvo kalamos žinios, kurias grįžus iš mokyklos tekdavo dar kartą kalti, ir dar kartą. Visą krūvį kurį gaudavote mokykloje padauginkite iš trijų.

Taip, trigubai didesnis krūvis kasdien tenka mūsų kartos moksleiviams, ką jau kalbėti apie pažangias technologijas, kurių dėka mūsų galvos jau prikimštos, nervų sistema jau išsekusi, o patirtas nuovargis mokykloje tik dar labiau apsunkina gyvenimus. Tiesiogine to žodžio prasme apsunkinti gyvenimai yra ir dėl kuprinių, kurios kartais sveria net iki dešimties kilogramų, patikėkite, mes svėrėme. Jei mūsų šalis būtų labiau pažengusi, vietoje gausybės knygų galėtumėme naudotis išmaniomis užrašinėmis, tai palengvintų gyvenimą visomis prasmėmis.

Žinių mums reikia, išsilavinimo taip pat, mes turime gauti pakankamai daug informacijos apie mus supantį pasaulį, tai būtina, tačiau kaip bereikalingas laiko švaistymas visiškai nereikalingiems dalykams, kurių metu nė negaliu apibūdinti ką mes veikiame, padės mums ateityje? Galėčiau išvardinti mažiausiai 3 dalykus, kurių pamokose mes gaištame brangų laiką. Taip, brangų laiką. Vietoje tų nereikšmingų pamokų galėtume skirti laiko naudingiems užsiėmimams mokykloje, tokiems kaip karjeros dienos.

Kalbant apie laiką... Paklausykite įdėmiai, kokia mokyklų realybė: kasdien eidami į mokyklą mes žingsniuojame su mintimi, kad dienai pasibaigus grįšime namo, po pamokų būsime vėl laimingi, raminame vieni kitus sakydami „liko 2 pamokos“ arba „už 5 minučių baigsis pamoka“. Atmintinai mokame tvarkaraštį ir pamokų laiką, kartais net nesidedame striukių į rūbines, kad kuo greičiau nuskambėjus paskutiniam skambučiui grįžtume namo. Motyvacijos nulis. Žinoma, daug kas priklauso ir nuo mokytojų, bet reikia kažką keisti iš esmės, mokymosi sistemą ar bent ką nors, kas pagerintų dabartinę mokinių padėtį.

O ką daro Švietimo ir mokslo ministerija? Nori atimti iš mūsų vienintelį džiaugsmą – vasaros atostogas!!! Ir netiesa, kad vaikai nuobodžiauja ir nieko neveikia atostogų metu, tai visiškas melas! Vietų edukacinio pobūdžio stovyklose nėra dar žiemą, moksleiviai plūsta į sporto, užsienio kalbų, meno stovyklas, kur atsipalaiduoja, bendrauja su naujais žmonėmis ir gauna didelės naudos tiek fizinei, tiek psichinei sveikatai. Dalis tėvų (mažoji) nesugalvoja veiklos savo atžaloms, tai jau jų problema, o ne mūsų visų. Dauguma mokinių su šeima aplanko pajūrį, apsilanko kitose šalyse. Vasarą mes jaučiamės laisvi, laimingi, kūrybingi, atsiskleidžia devynis mėnesius gniaužtas atsipalaidavimas, o Jūs norite tai iš mūsų atimti?

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Norite pasidalyti savo mintimis? Rašykite el.paštu pilieciai@delfi.lt ir išreikškite savo nuomonę!