Vladimiras Kara-Murza praėjusią savaitę išvyko iš Rusijos reabilitacijai užsienyje. Jo advokatas sakė, kad jis buvo antrą kartą smarkiai apnuodytas ir vos nemirė.

V.Kara-Murza yra „drąsus, tiesmukas, nenuilstamas Rusijos žmonių gynėjas, kuris susidūręs su žiauria ir pavojinga autokratija liko ištikimas savo idealams“, sakoma J.McCaino, kuris pirmininkauja Senato ginkluotųjų pajėgų komitetui, pareiškime.

„Nepaisant dar vieno bandymo pasikėsinti į Vladimiro gyvybę, man aišku, kad revoliucinė šio drąsaus Rusijos patrioto dvasia yra nepalaužta“, – pridūrė J.McCainas, kuris ir pats yra balsingas Rusijos bei jos prezidento Vladimiro Putino kritikas.

35 metų V.Kara-Murza buvo velionio opozicijos politiko Boriso Nemcovo sąjungininkas. Šis veikėjas 2015 metais buvo nušautas Maskvoje ant tilto šalia Kremliaus.

V.Kara-Murza dirba Michailo Chodorkovskio fondo „Otkrytaja Rossija“ („Atvira Rusija“) federaliniu koordinatoriumi. Buvęs naftos magnatas M.Chodorkovskis, atvirai oponavęs prezidentui Vladimirui Putinui, 2003 metais buvo suimtas, nuteistas už mokesčių slėpimą ir sukčiavimą bei dešimtmetį praleido kalėjime.

V. Kara-Murza 2015 metais buvo paguldytas į ligoninę, jam buvo diagnozuotas ūmus inkstų nepakankamumas dėl apsinuodijimo. Tyrimai parodė didelę sunkiųjų metalų koncentraciją jo kraujyje.