„Dovanų kuponus galite panaudoti iki parduotuvės uždarymo. Dovanų kuponai parduotuvėje jau nebeparduodami. Pirkiniai, įsigyti nuo 2017 03 27, negrąžinami ir nekeičiami, išskyrus Lietuvos Respublikos įstatyme nurodytus atvejus. Vadovaudamiesi M&S lojalumo kortelės sąlygomis, pranešame, kad lojalumo programa bus nutraukiama ir Jūsų kortelės narystė bus sustabdyta gegužės 7 d. Prašome pasitikrinti, ar turite nepanaudotų taškų ir panaudoti juos iki parduotuvės uždarymo“, - rašoma bendrovės išplatintame pranešime pirkėjams.

DELFI primena, kad apie pasitraukimą iš Lietuvos bendrovė pranešė lapkritį. Toks sprendimas priimtas po išsamios 466 tarptautinių parduotuvių peržiūros.

Atliekant parduotuvių peržiūrą buvo tikrinta kiekvienos „Marks & Spencer“ parduotuvės veikla ir galimybės tarptautinėse rinkose.

Atlikus peržiūrą paaiškėjo, kad bendrovės tarptautinis verslas yra padalytas į dvi dalis: nuosavą verslą, kuris yra nuostolingas daugelyje rinkų, ir pelningą franšizės verslą, pernai atnešusį 87 mln. svarų pelno. Pernai „Marks & Spencer“ grupė 10-yje rinkų patyrė 45 mln. svarų nuostolių nuo bendrų 171 mln. svarų pajamų, o kai kuriose rinkose nuostolių patiriama jau 5 metus.

Atlikus peržiūrą nustatyta, kad tai lemia keli veiksniai, įskaitant suskaidytą parduotuvių portfelį ir didesnės apimties veiklos trūkumą. Be to, šiose rinkose yra ribotos būsimo augimo galimybės, tuomet buvo rašoma bendrovės pranešime spaudai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (52)