Jie išanalizavo beveik 4 500 vaikų (9–10 metų) sveikatos duomenis ir išklausė jaunosios kartos pasakojimus, kiek laiko žiūri televiziją, naudojasi kompiuteriu bei žaidimų konsolėmis. O tada įvertino medžiagų apykaitos sutrikimų bei širdies kraujagyslių ligų rizikos veiksnius, įskaitant gliukozės kiekį kraujyje nepavalgius ir jautrumą insulinui.

Paaiškėjo, kad 18 procentų vaikų prie ekranų praleisdavo daugiau kaip 3 valandas per dieną. Berniukai ilgiau nei mergaitės žiūrėdavo televizijos laidas, naudodavosi kompiuteriais, žaidė kompiuterinius žaidimus (atitinkamai 22 ir 14 procentų). Ir visi šie vaikai, daugiau nei tris valandas per dieną žiūrėdavę į vienokį ar kitokį ekraną, buvo linkę sirgti cukriniu diabetu.

Mažamečių tyrimai privertė mokslininkus sunerimti: riebalų kiekis kraujyje, cukraus lygis kraujyje nepavalgius, uždegimo žymenys, atsparumas insulinui ir kraujospūdis jų buvo aukštesnis, nei bendraamžių, prie televizoriaus ir kompiuterio perdien praleidžiančių vos valandą ar dar mažiau. Be to, pirmieji vaikai turi daugiau riebalų sankaupų.