„Važiuodamas mieste, pastebiu, jog daugelis gatvių puikiai išasfaltuotos. Pirmoji eismo juosta jose taip pat yra tvarkinga, lygi. Ja sėkmingai gali pravažiuoti net prabangus automobilis. Tačiau matau, kad nepaisant pastarojo fakto, vairuotojai dažniausiai važiuoja antrąja eismo juosta. Su tokiais atvejais kelyje susidurti teko ne kartą. Mačiau, kai vairuotojas arba vairuotoja sėdi prie automobilio vairo tarsi užsisvajoję ir važiuoja antrąja eismo juosta bei veikiausiai nemano darantys kažką blogo“, – sako portalo „Kas vyksta Kaune“ skaitytojas Ignas.

Vyro teigimu, taip gatvėmis važiuoja kone kas antras vairuotojas. Tai dažniausiai esą vyksta vakarais – vairuotojai keliuose važiuoja antrąja eismo juosta. „Prieš kurį laiką socialiniame tinkle „Facebook“ skaičiau užsieniečio skelbtą įrašą, kuriame jis pamini net penkiasdešimt gerų bei blogų dalykų, kurie jam įsiminė būnant Kaune. Vienas iš jo pastebėjimų buvo toks: kodėl žmonės važiuoja antrąja eismo juosta, kai pirmoji beveik visada būna laisva..?“, – prisimena kaunietis.

Igno teigimu, minėtas vairuotojų elgesys iš tiesų trikdo, kai, pavyzdžiui, vairuotojas rieda antrąja eismo juosta kelyje keturiasdešimties kilometrų per valandą greičiu. Paklaustas apie tai, kokio amžiaus vairuotojus jam teko matyti taip besielgiančius miesto gatvėse, vyras tikina, kad tiek jauni, tiek vyresni vairuotojai bei vairuotojos ne kartą atsidūrė jo akiratyje vykdantys šiuos nusižengimus.

„Imu galvoti, kad vairuotojai vis dar gyvena tais laikais, kai pirmoji eismo juosta būdavo duobėta, ir daugelis važiuodavo antrąja tam, kad negadintų automobilio važiuoklės. O juk dabar yra kitaip – Kauno mero paliepimu išasfaltuotos visos gatvės ir ankstesni nesklandumai važiuojant beveik nepasikartoja. Pastebiu dar ir tai, kad kai kurie vairuotojai lenkia kitas transporto priemones pirmąja juosta, nes antrąja važiuoja „vėžliukai“, – situaciją miesto gatvėse komentuoja portalo „Kas vyksta Kaune“ skaitytojas Ignas.

Remiantis kelių eismo taisyklėmis, sako vyras, pastarasis atvejis prilygsta pažeidimui. „Važiuoti antrąja eismo juosta, kai pirmoji – laisva, nesąžininga, manau, jog už tokį elgesį vairuotojams netgi skiriamos numatytos baudos. Nežinau, kokio dydžio tai bauda, tačiau tokia yra“, – teigia vairuotojas.

„Vairuotojai, toks kai kurių iš jūsų elgesys Kauno gatvėse tikrai erzina. Kai vyksta vadinamasis „karas keliuose“ ir vairuotojai vieni ant kitų šaukia, kartais tai juk vyksta ne veltui. Jei žmogus, vairuojantis automobilį, galvotų ne tik apie save, bet ir apie kitus eismo dalyvius, galbūt kauniečiai šiuo atveju būtų daug mandagesni ir supratingesni kelyje“, – svarsto kaunietis Ignas.

Kauniečiai, klausiame jūsų nuomonės - ar iš tiesų pastebėjote skaitytojo aprašytą reiškinį? Ar jus tenkina Kauno gatvių kokybė ir vairavimo kultūra? Kviečiame mintimis ir nuotraukomis dalintis el.p. pilieciai@delfi.lt!