Pasirinkite tinkamas šėryklėles

Taip, tai vienas svarbiausių dalykų gaudant dugnine tuomet, kai vanduo šaltas. Šiuo metų laiku pamirškite visas dideles šėryklas, kurios į žūklavietę gali vienu užmetimu gali nugabenti porą gerų saujų jauko. Dabar žuvų medžiagų apykaita vis dar yra pakankamai lėta, tad daug jauko paprasčiausiai nereikia. Net jei jaučiate, kad į jaukinamą vietą susirinko daug žuvų, geriau atlikti dažnesnius permetimus mažesne šėrykla ir taip jaukinti nuolat, be po ne daug. Jei gaudote stovinčiame vandenyje ir negiliai, geriausias pasirinkimas bus vadinamoji method feeder šėrykla. Ne tik dėl to, kad ji gabena nelabai daug jauko, bet ir todėl, kad masalas visuomet būną jauko kauburėlio centre.

Raskite, kur plaukioja žuvys

Dabar ne vasara, kad karpinės žuvys į jauką sureaguotų iš toli ir pačios susirinktų žūklavietėje. Kai vanduo šaltas, žuvys užima tam tikras vietas, iš kurių jų neišvilios joks jaukas. Tad dugno tyrinėjimas – pirmas darbas atkeliavus prie vandens. Šiuo metu reikia ieškoti bet kokių dugno anomalijų – nedidelė duobelė ar, priešingai, paseklėjimas, išraiškingesnis dugno skardis ar po vandeniu gulintys kliuviniai. Tai vietos, į kurias pirmiausia reikia atkreipti dėmesį. Net nedidelis pokytis ten, kur ant dugno viskas aplink vienoda – bus geresnė vieta nei bet kuri kita.

Naudokite ryškius masalus

Jūsų masalas turi iškart atkreipti žuvų dėmesį. Tai labai svarbu tuomet, kai žvynuotosios neturi apetito ir maitinasi nedaug. Tokiomis sąlygomis pagrindinis meškeriotojo tikslas yra padaryti taip, kad žuvis pirmiausia pasirinktų tą kąsnelį, kuriame slypi kabliukas, o ne kurį nors kitą. Jei nutiks priešingai, gali būti, kad masalas su kabliuku taip ir nebus paliestas, nes žuvis paprasčiausiai jau bus soti. Todėl ryškus masalas yra geresnis. Kukurūzai, spalvotos musės lervos ar dažytos granulės – tai, kas gali padėti ankstyvą pavasarį.

Jaukinkite ir iš viršaus

Ši gudrybė labai praverčia gaudant komerciniuose vandens telkiniuose. Tuomet jaukinama ne tik šėryklėle, bet jaukas į žūklavietę metamas ir laidyne ar tiesiog ranka. Tokiam jaukinimui galima naudoti kukurūzus ar granules. Lėtai ant dugno besileidžiantis jaukas iš toliau atkreipia žuvų dėmesį. Tokiu atveju kartais galima šėryklėlę apskritai pakeisti svareliu, tik metant jauką reikia nepersistengti ir žuvų neperšerti.

Pagaukite tinkamą ritmą

Nuolatiniai permetimai yra vienas esminių žūklės šiuolaikine dugnine meškere elementų, nes su kiekvienu permetimu jūs į žūklavietę nugabenate papildomą porciją jauko. Ne veltui žvejai sportininkai gaudydami dugnine žiūri ne tik į jos virūšnėlę, bet ir į laikrodį, kad metimus atliktų vienodais intervalais. Kaip dažnai permesti? Na, kiekvienoje žūklėje šie intervalai gali skirtis, tai priklauso nuo žuvų aktyvumo ir to, kiek jauko reikia paduoti. Žodžiu, iš esmės tai reikia pajusti. Naujokams iš pradžių tai gali būti nelengva, bet su patirtimi viskas pasidaro daug aiškiau.