Televizijos kanalo „Fox News“ duomenimis, muzikantas neteko sąmonės savo namuose. Pastangos jį atgaivinti buvo nesėkmingos.

Policija perdavė velionio šeimos prašymą gerbti giminių ir artimųjų teisę į asmeninio gyvenimo neliečiamybę. Mirties priežastis neatskleidžiama.

Manoma, kad Ch. Berry savo kūryba padėjo rokenrolo pagrindus. Šiuo požiūriu pavyzdinėmis laikomos jo kompozicijos „Maybellene“, „Roll Over Beethoven“, „Memphis“, „My Ding-a-Ling“ ir „Sweet Little Sixteen“.

Ch. Berry tapo įkvėpimo šaltiniu tokiems garsiems muzikantams ir grupėms kaip „The Rolling Stones“, „The Beatles“, „The Beach Boys“, AC/DC, Jimi Hendrixui, Ericui Claptonui ir daugybė kitų.

„Jeigu mėginsime ieškoti rokenrolui kito pavadinimo, tai jį galima pavadinti „Chuck'u Berry'u“, – yra pasakęs legendinio Liverpulio ketverto lyderis Johnas Lennonas.

1986 metais Ch. Berry tapo vienu pirmųjų muzikantų, priimtų į Rokenrolo šlovės muziejų. Jis yra įtrauktas į 100 žymiausių visų laikų atlikėjų sąrašą pagal žurnalo „Rolling Stone“ versiją ir užima jame penktąją vietą.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (28)