Akcijos metu šalies aplinkosaugininkai kartu su neetatiniais gamtos apsaugos pareigūnais, policija, Valstybės sienos apsaugos pareigūnais ir saugomų teritorijų darbuotojais bei žvejais mėgėjais dės visas pastangas tam, kad užkirstų kelią neteisėtai lydekų žūklei.

Mėgėjų žvejybos vidaus vandenyse taisyklės draudžia gaudyti lydekas iki akcijos pabaigos laiko t. y. iki balandžio 20 d. Žvejybos metu panaudojant draudžiamus žvejybos įrankius ar draudžiamus būdus, pagal naują administracinių nusižengimų kodeksą teks sumokėti baudą nuo 120 iki 300 eurų su pažeidimo padarymo įrankių bei priemonių konfiskavimu. Be to, brakonieriams už neteisėtai sugautą vieną lydeką reikės atlyginti 157,90 eurų už žuvų ištekliams padarytą žalą.

Aplinkosaugininkai perspėja, kad atsakomybė už lydekų žvejybą gresia ne tik jų neršto metu. Vienos žvejybos metu galima paimti ne daugiau kaip tris lydekas ir jos negali būti mažesnės nei 45 cm. Mažesnės net ir kabliuku sužalotos lydekos, turi būti nedelsiant paleistos atgal į vandens telkinį.