Savaitės pradžioje Kauno aplinkosaugininkai bendruoju pagalbos telefonu gavo pranešimą apie Kaišiadorių rajone ties Anglininkų kaimu siaučiančius brakonierius. Pareigūnai žaibiškai sureagavo į pranešimą ir netrukus atsidūrė pranešėjo nurodytoje vietoje.

Likus pusvalandžiui iki vidurnakčio pasitelkę termovizorius, pareigūnai ant Kauno marių kranto pastebėjo tris asmenis. Du iš jų sėdo į valtį ir nuplaukė statyti tinklų, o likęs krante tuo metu saugo teritoriją. Kai tinklai jau buvo vandenyje, trys draugai prisiglaudė Kauno marių pakrantėje esančioje sodyboje. Pareigūnams sulaikius naktinės žvejybos mėgėjus asmenys nesiginčijo ir iš karto pripažino padarę nusižengimą.

Brakonieriai su laimikiu

Ištraukus pastatytus tinklus juose rasta 3 lydekos, 1 sterkas, 1 karpis, 4 karšiai, 1 lynas, 5,5 kg. kuojų, 1 kg. karosų. Ypač gausi žvejyba brakonieriams kainuos 1098,35 eurus. Iš jų taip pat sulaikyti pažeidimo padarymo įrankiai statomieji tinklai ir valtis su irklais.
Visi trys asmenys yra gerai žinomi aplinkosaugininkams ir jau ne kartą bausti už nemėgėjiškos žūklės įrankių laikymą ir naudojimą.