Naujųjų verslo centrų valdytojai atskleidžia, kad ypatingai didmiesčiuose biurams labai aktualu įrengti dviračių parkavimo vietas ir dušus darbuotojams, kurie į darbą atvažiuoja dviračiais.

Populiariausi tie dviračių takai, kurie pritaikyti keliauti su vaikais

Valstybinio turizmo departamento Vietinio turizmo poskyrio vadovė Indrė Trakimaitė-Šeškuvienė pranešime spaudai sako, kad mūsų šalyje dviračiais populiaru keliauti su vaikais, todėl paklausiausi takai yra tie, kur galima dažniau stabtelti, o pakeliui aplankyti kuo daugiau įdomių vietų.

„Vienas iš tokių takų įrengtas aplink Platelių ežerą. Važiuojant šiuo 24 kilometrų ilgio žiediniu itin vaizdingu maršrutu galima aplankyti Šaltojo karo ekspoziciją, pravažiuoti pro Beržoro kaimą, Babrungo upės ištakas, Plokštinės gamtinį rezervatą, Paplatelės ir Paežerės Rūdaičių rekreacines zonas“, – pasakoja I. Trakimaitė-Šeškuvienė.

Anot jos, įspūdingiausia Lietuvos trasa dviratininkams išlieka po Kuršių nerijos nacionalinį parką. Ši kelionė prasideda keltu iš Klaipėdos centro į Kuršių neriją, kur maršrutas veda per Kuršių nerijos nacionalinį parką, kurį Jungtinių tautų organizacija UNESCO pripažino kaip vieną iš unikaliausių Baltijos jūros regiono gamtos ir kultūros paveldo objektų.

Prekybininkai teigia, kad daugiausia nuperkama miestui skirtus dviračius

„Jau kelinti metai pastebime, kad dviračių pardavimams kartais net labiau nei specialūs kainų pasiūlymai įtaką daro sparčiai gerėjantys orai. Ypač didmiesčiuose dviračiai aktyviausiai perkami savaitgalį, kai nusimato keliauti dviračiais palankios oro sąlygos“, – sako UAB „Kesko Senukai Lithuania“ komunikacijos vadovė Simona Liaudanskytė. Anot jos, tokiomis dienomis dviračių pardavimų skaičiai išauga net trigubai.

Analizuojant pardavimų statistiką, prekybininkai pastebi ir skirtingus dviračių pirkimo įpročius – didmiesčiuose pirkėjai dažniau renkasi išskirtinio dizaino ir itin kokybiškus žinomų prekės ženklų – Lombardo, Capriolo, DHS, Ideal – dviračius, o regione gyventojams dviračio dizainas nėra toks aktualus, svarbesnė transporto priemonės kaina.

„Džiugu, kad dviratininkai galvoja ir apie saugumą, šalmai perkami ne tik vaikams, bet ir suaugusiems“, – dalinasi S. Liaudanskytė.

Į darbą dviračiu ir žiemą, ir vasarą

Vilniuje, Kareivių gatvėje, statomame naujame verslo centre „Eleven“ numatytos ne tik parkavimo vietos automobiliams, bet ir saugyklos dviračiams. Biuruose dviratininkams bus įrengti ir dušai.
Verslo centro projektą plėtojančios bendrovės Baltic RED rinkodaros vadovė Rasa Vyšniauskienė sako, kad Vilnius pamažu tampa dviratininkų miestu, kur dviratis – itin patogi ekologiška susisiekimo priemonė.

„Pagrindinis siekis, projektuojant verslo centrą „Eleven“ – pasiūlyti visiškai naują požiūrį į darbo vietą, atsižvelgus į visus darbuotojų poreikius. Vienas iš jų – patogumas tiems, kurie į darbą mina dviratį, o tokių žmonių, ypatingai didmiesčiuose, daugėja. Pastebime, kad dalis jų su dviračiu nesiskiria net ir žiemą“, – sako R. Vyšniauskienė.

Vien Vilniuje jau yra įrengta 111 kilometrų dviračių takų, o per artimiausius 2 metus, skaičiuojant nuo vasaros, bus prijungta dar 45 kilometrų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)