„United“ futbolininkams šią besibaigiančią savaitę teko milžiniškas krūvis. Pirmadienį (kovo 13-ą dieną) jie žaidė Anglijos futbolo asociacijos (FA) taurės rungtynes su Londono klubu „Chelsea“ (0:1), ketvirtadienio (kovo 16-os dienos) vėlų vakarą kovojo minėtame Europos lygos turnyro susitikime su rusais, o sekmadienio (kovo 19-os dienos) vidurdienį jų laukia šalies „Premier“ lygos čempionato mačas svečiuose su „Middlesbrough“.

„Mes turime daugybę priešų. Paprastai, mūsų priešu turėjo būti Rostovas“, – po rungtynių su rusais „BT Sport“ sakė J. Mourinho. - Sunku žaisti dešimtyje pirmadienį, žaisti dabar (su „Rostov“ – DELFI) ir sunku žaisti sekmadienį 12 val. dienos. Mes turime daugybę priešų. Paulio Pogba trauma yra nuovargio pasekmė. Mes labai bijojome pratęsimo. Ilgam prisiminsiu mano pokalbį su UEFA delegatu prieš rungtynes Rostove. Jis pasakė, kad jei mūsų žaidėjai patirs traumas, mes gausime draudimo išmokas. Tie, kas nusprendė, kad mes žaisime pirmadienį ir ketvirtadienį, matyt, taip pat taip galvoja.“

Treneris taip pat komentavo įsimintiniausią rungtynių epizodą, kai davė bananą gynėjui Marcosui Rojo. Matyt, pastarasis pritrūko energijos ir treneris tuoj pat sumojo, ką daryti. Banano perdavimo tarpininku buvo atsarginis žaidėjas Ashley Youngas, kuris savo apšilimo prie šoninės linijos metu, perdavė bananą M. Rojo. Britų žiniasklaida tai vadina dar vienu rezultatyviu perdavimu – „kietesniu“ net už Zlatano Ibrahimovičiaus „asistą“ Juanui Matai, kuris įmušė pergalingą įvartį.

Mourinho, Young and Rojo link-up play #MUFCpic.twitter.com/1Zxbj3ckXs— Devils Latest (@Devils_Latest) March 16, 2017

„Jei jūs kada nors gyvenime buvote pavargę, turite žinoti, ko reikalauja organizmas. Jis reikalauja nors kažko. Žaidėjas paprašė banano. Ir tai nejuokinga. Tai yra pagarba futbolininkui“, - kalbėjo J. Mourinho, kuris po auklėtinių pelnyto įvarčio priėjo prie žiūrovų ir kažką jiems pasakė. Matyt, bananas buvo „Old Trafford“ tribūnų dovana M. Rojo.

Bananas leido „United“ strategui nekeisti M. Rojo ir A. Youngui teko vėl sėsti ant atsarginių suolo. Keitimą portugalas rengė rezultatui dar esant 0:0. Pasistiprinęs argentinietis galėjo ir toliau iš paskutiniųjų kautis aikštėje.

Beje, futbolininkai paprastai valgo prieš kelias valandas iki rungtynių ir vėl užkanda praėjus pusvalandžiui po susitikimo. Bananas, kuriame gausu angliavandenių ir vitaminų, suteikia papildomos energijos ir iki reikiamos normos padidina cukraus kiekį kraujyje.

Todėl J. Mourinho neturėjo kito pasirinkimo: arba treneris galėjo keisti M. Rojo, arba jam perduoti papildomą energijos šaltinį.

Tiesa, futbole nėra priimta valgyti rungtynių metu. Išimtis – viršsvorį turintis buvęs „Sutton“ vartininkas Wayne'as Shaw, kuris dėl lažybų šlamštė mėsos pyragą tiesiai ant atsarginių suolo.

J. Mourinho yra jau ne pirmas žaidėjų maitintojas „Man United“ klubo istorijoje. 2006 metais treneris Alexas Fergusonas rungtynių metu sausainiais vaišino gynėją Rio Ferdinandą.