Patricija Regesaitė [Injekcija]

Ji - Eduardo Balsio menų gimnazijos abiturientė. Tačiau jau spėjo sukurti nevieną kolekciją. Sulaukusi vos 16, dizainerė pristatė savo kurtų ir siūtų rankinių bei kuprinių liniją „Preges“, kurios klientai yra ne tik iš Lietuvos, bet ir užsienio.

Kolekcija „Mono“

Naująją dizainerės kolekciją įkvėpė pilkos monotonija, kuriame skęsta šiuolaikinis žmogus ir jo kasdienybė. „Mono“ - skirta moterims. Modeliams sukurti pasirinkta pilka spalva. Ir visai neatsitiktinai. Kiekvienas rūbas pasiūtas iš standžios kiliminės dangos, kuri yra naudojama biuruose ir kontorose. Medžiaga tarytum perteikia mūsų rutiną ir darbo monotoniją. Jungdama drabužių detales ir atsisakydama spalvų, dizainerė nori pabrėžti formas, kurios primena erdvines skulptūras ir sudaro įspūdį, kad drabužiai pasiūti iš vientisos medžiagos.

P. Regesaitės modelis

Liucija Kvašytė

Liucija Kvašytė – prekės ženklo „The Knotty Ones“ dizainerė. Ji yra pelniusi „Jaunoji dizainerio“ prizą mados dizaino kategorijoje, dalyvavo mados savaitėse Londone, Rygoje, Taline ir kt. 2014 m. Liucija, nugalėjusi „Injekcijos” konkurse, debiutavo ir gausių aplodismentų sulaukė festivalyje „Mados Infekcija”.

Kolekcija „Budėk!“

Vyrams ir moterims skirtos kolekcijos „Budėk!” inspiracijų laukas siekia XIX a. pab., kai generolas Robertas Baden-Powellis paskyrė jaunuolius žvalgais Mafekingo apsupime. Jų parodyta drąsa ir ryžtas paskatino generolą įsteigti skautų judėjimą, kuris mokytų meilės Dievui, tėvynei ir artimui. Todėl skautų moto „Budėk” kviečia visada būti pasiruošus tiek fiziškai, tiek dvasiškai tam, kad atliktumei savo pareigą. Tai visų pirma, taikos šūkis, raginantis valstybių atsakinguosius nespręsti tarpusavio konfliktų nekaltųjų kaina. Kolekciją sudarė kostiumai, akivaizdžiai primenantys skautų uniformas: švarkeliai, beretės, trumpi šortai ir ilgos kojinės - L. Kvašytė pristatė modernų įvaizdį.

L. Kvašytės modeliai

Diana Paukštytė

Dianos Paukštytės kūryba – intuityvi ir drąsi, nepaisanti visuomenės konstruojamų normų ar stereotipų. Jos kuriamuose siluetuose ir konstrukcijose vyrauja geometrija, sluoksniavimas ir besiplaikstantys kirpimai. D. Paukštytės kūryba gali būti priskiriama avant-garde žanrui, kuris tobulai įsipaišo šiuolaikiniame miesto kontekste. Kurdama drabužius dizainerė negalvoja, kas juos dėvės, juos prisijaukina skirtingos socialinių identitetų asmenybės. Dizainerė vengia drabužių skirstymo pagal lytis.

Kolekcija „Poetė“

Šiais metais D. Paukštytė kolekciją ant „Mados infekcijos“ podiumo pristatė jau 8 - ąjį kartą. Kolekcija „Poetė“ išsiskiria tamsia, melancholiška bei šiek tiek mistifikuota estetika. Tai kolekcija apie moterį, kuri į pasauli žiūri poetės akimis, dievina juodą spalvą. Siluetuose ir konstrukcijose vyrauja geometrija, sluoksniavimas bei besiplaikstantis kirpimas. Minimalistinės linijos ir geometriniai kirpimai susijungia su prabangia, aristokratiška bei dramatiška nuotaika.

D. Paukštytės modelis

Lina Gudanavičiūtė

Dizainerė Lina Gudanavičiūtė „Mados infekcijoje“ šiemet dalyvauja jau aštuntą kartą. L. Gudavičiūtė savo kolekcijas pristatė tarptautiniuose konkursuose bei parodose Londone, Rygoje, Milane, Tartu ir kt.

Kolekcija „Beveik juoda“

Dizainerė šiais metais „Mados infekcijoje“ pristatys moterims skirtą kolekciją, pavadinimu „Beveik juoda”.

„Juoda spalva iš vidaus skamba kaip niekas, kaip amžina tyla be ateities ir vilties. Ji nejuda ir neturi galimybių. Muzikoje tai būtų baigiamoji pauzė, po kurios eina tęsinys, panašus į kito pasaulio pradžią“, – taip savo kolekcijos idėją aprašo dizainerė.

Kolekcijoje dominuoja klasikinio stiliaus modeliai, o spalvų paletė varijuoja nuo juodos iki ryškiai mėlynos ir raudonos. Tiesa, ryškios spalvos tėra kaip akcentas, išryškinantis juodą rūbą ir jo konstrukciją.

L. Gudanavičiūtės modeliai

Ugnė Martinaitytė. Kolekcija „Data Paranoia“

U. Martinaitytė yra 2013 m. „Injekcijos“ konkurso nugalėtoja. Ugnė pristatys savo prekių ženklo
„Ohmy“ kolekciją „Data Paranoia“. Kaip sako pati kūrėja, ši kolekcija yra apie šalutinį technologijų poveikį, baimės jausmą ir norą likti už išnaudojimo ribos. Apie žinojimą, kad spausdami mygtuką „Agree“ (liet. „sutinku“) perduodame visus savo duomenis, o jų panaudojimas turi tamsiąją pusę, kurios nematome.

Kolekcijoje vyraujantys platūs „oversized“ siluetai, unisex tipo konstrukcijos, kamufliažinės spalvos, militaristinės detalės, sportiniai audiniai – tai ateities uniforma. Modelių veidus dengė juodo gipiūro kaukės. Drabužių modeliai skirti ne tik moterims, bet ir vyrams. Tačiau kolekcijoje nėra aiškiai išskirtas lytiškumas.

U. Martinaitytės modelis

Živilė Aleknavičiūtė [Injekcija]

Živilę Aleknavičiūtę – Vilniaus dailės akademijos kostiumo dizaino studentę, studijavusią mados ir tekstilės dizainą Karališkojoje Hagos menų akademijoje Olandijoje.

Kolekcija „Bendruomenė visatos pakrašty“

Ši kolekcija – apie jauną žmogų, ieškantį savo vietos pasaulyje, kuris išeina iš komforto zonos ir keliauja geresnio gyvenimo link, o pakeliui formuoja savo asmenybę. Tai procesas, kai turi atsakyti į svarbius klausimus. Iš kur tu? Kas esi? Dizainerė skatina mados vartotojus susimąstyti, iš kur jis atėjo, ar bent kartą paliko savo komforto zoną ir atrado save. Kolekciją sudaro asimetriško kirpimo ir skirtingų siluetų rūbai. Juose dominuoja neužbaigtumas: prairę kraštai, aiškiai matomos siūlės, tarpusavyje nederantys audiniai ir skirtingos faktūros.

Ž. Aleknavičiūtės modeliai

Sandra Straukaitė. Kolekcija „Beprotybė į sąmatą neįskaičiuota“

Dizainerės kūriniai netelpa į jokius rėmus. Jos kolekcijose nagrinėjamos drabužio konstrukcijos ir kuriami erdvinės kompozicijos. Tai – drabužius transformeriai, kurių panaudojimo būdą leidžia susigalvoti dėvinčiajam. Kolekcijoje dominavo konstruktyvūs kirpimai, natūralios medžiagos, „oversized“ siluetai. S. Straukaitė sukūrė miesto kultūros ir gatvės mados įkvėptus modelius. Dominavo: bomber tipo striukės, džemperiai su gobtuvais, sportinės kelnės, galvos apdangalai su snapeliais, o netikėtumo pridėjo sidabro bei aukso atspalviais žėrintis šlamantis popierius.

S. Straukaitės modelis

Jaroslaw Ewert

Lodzėje gyvenantis dizaineris Jarosław Ewert kolekcijas pristato Lenkijos mados savaitėje, yra žinomų mados konkursų nugalėtojas. Jo kuriami darbai – klasikos ir avangardo derinys, išsiskiriantys ryškiomis detalėmis, kurie atskleidžia asmenybę.

Kolekcija „Serenity“

2017 m. pavasario/vasaros kolekcijos „Serenity“ sukūrimą inspiravo dykumos atmosfera, kai po audros lieka tik tyla ir smėlis. Visa kolekcija persmelkta Vidurio Rytų dvasia. Kolekcijai naudojamas natūralus žakardas, itin kokybiškas šilkas, linas ir medvilnė. Vyrams ir moterims skirtoje kolekcijoje vyrauja natūralios spalvos – rusvai gelsva, balkšva, ruda, tamsiai mėlynos atspalviai.

J. Ewert modelis

V. Rosenberg ir P. Leonas [Injekcija]

Viktorija Rozenbergaitė (Viktorija Rosenberg) ir Paulius Stalionis (Paulius Leonas) yra Vilniaus dizaino kolegijos trečio kurso studentai.

Kolekcija „Anti. Mas“

Jie pristatys savo kolekciją „anti.Mas“. Vyriška kolekcija „anti.Mas“ kurta nesilaikant jokių tendencijų, neskiriant asortimento vyrams ar moterims, neišskiriant sezonų, derinant nesuderinamas medžiagas ir paimant šiandien masiškai gaminamas drabužių detales, aksesuarus. Visa tai perteikiama per individualią, kūrybinę prizmę. Apibūdindami savo kolekciją Viktorija ir Paulius pradeda nuo opios terorizmo problemos, kuri šiandien kelia psichologinę baimę, sąmyšį ir trikdo. Išpuoliais teroristai siekia perduoti savo problemas, kad žmonės atkreiptų į juos dėmesį ir priimtų jiems palankius sprendimus.

Vyrams skirtoje kolekcijoje netruko netikėtų ir šmaikščių įvaizdžių, vaikinų aprangos stilius kiek priminė dizainerio G. Rubchinsky kūrybą, kurioje dominuoja post-sovietinio jaunuolio išvaizdos interpretacijos: skustos galvos, sportinė apranga, anti-estetika, gatvės stiliaus užuomazgos, nerūpestingumas. Jaunųjų dizainerių kolekcijoje vyravo sijonai, figūrą aptempiančios suknelės bei palaidinės, sportinės aprangos motyvai, rožinė spalva, blizgūs audiniai - visa tai skirta vyrams.

V. Rosenberg ir P. Leono modelis
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (32)