Tiesa, ši kampanija dėl trišakių kabliukų uždraudimo vyksta ir toliau, tačiau tokios iniciatyvos autoriai jau švelnina toną ir siūlo visgi leisti naudoti trišakius kabliukus tam tikrose sistemėlėse. Kaip rašo žurnalas „Angling Times”, naujasis peticijos variantas parašų sulaukė kiek daugiau, bet vistiek juokingai mažai – apie šimtą.

Trišakių kabliukų draudimo entuziastai teigia, kad vienšakiai kabliukai žuvims sukelia mažiau streso, be to, didina jų galimybes išgyventi po paleidimo.

Tačiau iniciatyvos priešininkai, daugiausia lydekų žūklėje besispecializuojantys meškeriotojai ir juos vienijantys klubai, tvirtina priešingai. Pasak jų, lydekos vienšakius kabliukus kaip tik praryja giliau, todėl ir žala žuviai padaroma kur kas didesnė nei naudojant trišakius kabliukus.

„Tai yra klausimas, kuris vis iškeliamas jau keletą metų, tačiau mes tam griežtai prieštaraujame, nes puikiai žinome, kad vienšakiai kabliukai smarkiai padidina tikimybę lydeką sužaloti”, – teigė žūklės reikmenų parduotuvės savininkas ir vieno lydekautojų klubo „Pike Angling Club” atstovas Alanas Dudhillas.

Pasak A. Dudhillo, jo atstovaujamas klubas vienija nemažai labai gerai žinomų lydekų žūklės specialistų, kurie beveik visi naudoja tik trišakius kabliukus, nors visas žuvis paleidžia. Jie tiesiog žino, kada kimbančią lydeką pakirsti ir kaip ją teisingai atkabinti, kad po paleidimo žuvis sėkmingai gyventų toliau.

Beje, prieš trišakių kabliukų draudimo iniciatyvą pasisakė ir Didžiosios Britanijos meškeriotojus vienijanti organizacija „Angling Trust”. Jos atstovų teigimu, nėra jokių mokslinių įrodymų, kurie patvirtintų, jog trišakiai kabliukai žuvims daro daugiau žalos nei vienšakiai.