„Britai „Foals“ užsilips ant scenos ir taip skels, kad Kalnų parke esanti minia nusitemps grupės lyderį Yannį Philippakį žemyn ir niekada nepaleis. Jie moka išstoti taip, kad apie tai kalbėtų visi. Jie aukščiausio kalibro grupė – patys matėm savo akimis. „Foals“ yra įdomūs, aktualūs ir į Vilnių atvyksta pačiame žydėjime. Šio koncerto sėkmė – jūsų rankose. Manom, kad turit išgirsti ir pamatyti, kas yra tikras rokas 2017 metais ir tam nebūtina važiuoti į kitą pasaulio kraštą ar festivalius aplink Lietuvą", - sakė muzikos agentūros „8 Days A Week” partneris Martynas Butkevičius.

Faktai rodo, kad „Foals“ - viena mėgstamiausių grupių pasaulyje, jei kalbame apie gitarinę muziką. Nors jie atstovauja indie ir alternatyvaus roko sceną, elektroninė muzika ir sintezatoriai yra labai svarbi jų skambesio dalis. Ir jie tikrai nėra tipinė britų roko grupė.

13 metų karjeros, tvirta grupės sudėtis, keturi albumai, krūvos singlų, galybė prestižinių apdovanojimų ir visa kita patirtis. „Foals“ gerbia visi - nuo Noelio Gallagherio iki „Foo Figthers“, „Underworld“ ar „Radiohead“. Nieko nuostabaus - jie įtikina, jaudina, transliuoja ir atiduoda save 100 procentų. Jie šeima, turinti pavyzdinę darbo kultūrą, ir grupė be samdomų sesijos muzikantų.

Grupės „Foals“ pasiekimų lentyna ir biografija tikrai įspūdinga. Visi keturi jų albumai tapo auksiniais Jungtinėje Karalystėje. „Total Life Forever“ ir „Holy Fire“ buvo nominuoti prestižiniam „Mercury“ prizui. Šis prizas teikiamas geriausio albumo, išleisto salose, autoriams. Prieš keletą metų įtakingo britų žurnalo „Q“ apdovanojimuose „Foals“ pelnė geriausios koncertinės grupės apdovanojimą, o 2015 metais pelnytai buvo pripažinti geriausia pasaulyje grupe.

„Foals“ albumo „Holy Fire“ prodiuseriai Alanas Moulderis ir Markas Ellis taip pat buvo apdovanoti – jie tapo metų muzikos prodiuseriais. Paskutinis „Foals“ albumas „What Went Down“ buvo sutiktas itin palankiai – pagrindinis britų muzikos žurnalas „NME“ jiems įteikė geriausio metų albumo apdovanojimą. Muzikos kritikai sutartinai teigia, jog šis darbas kol kas geriausias „Foals“ įrašas. Panašu, kad ir šiais metais „Foals“ gali tapti, o gal jau ir yra geriausia britų muzikos grupė.

Muzikos šviesuoliai Steve'as Reichas, Phillipas Glassas, Arthuras Russellas, Madonna, „Talking Heads“, Kanados ekspermentinės muzikos atstovai „Godspeed You! Black Emperor” ir krautroko supergrupė iš Vokietijos „Harmonia“ labiausiai įtakojo jų kūrybą.

„Foals“ muzika išsidėsčiusi istorijos lentynose ir etapuose. Su vis nauja garso estetika, turiniu ir idėjomis. „Foals” kūryba visada lenkė laiką, yra įdomi ir marga, dovanojanti nekasdienę muzikinę patirtį. Jie daug kartų įsirašė į muzikos istoriją ir yra vieni britų roko muzikos vedlių. Kai grupės albumą prodiusuoja tokie žmonės kaip Mike'as Crossey, Davidas Andrew Sitekas, Paulas Epworthas ar Jamesas Fordas, tai reiškia tik vieną - gyvenime „Foals“ šitą tikrai pasiekė.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)