Superminkštas padangas naudojęs K. Raikkonenas, užfiksavo ne tik geriausią šios dienos, bet ir aštuonias dienas trukusių bandymų rezultatą (1 min. 18,634 sek.). Tiesa, suomiui diena susiklostė ne visiškai sklandžiai. Po pietų lenktynininkas buvo apsisukęs ir sustojęs trasoje. Dėl to penktą kartą buvo trumpam sustabdyti važiavimai.

„Red Bull“ atstovas Maxas Verstappenas paskutinę bandymų dieną liko antras. Olando, naudojusio taip pat superminkštas padangas, rezultatas buvo beveik sekunde prastesnis nei K. Raikkoneno.

Į trečią vietą pirmoje dienos pusėje pakilo ir joje išsilaikė „Toro Rosso“ lenktynininkas Carlosas Sainzas, geriausią rezultatą užfiksavęs su ultraminkštomis padangomis. Ispanui, kaip ir K. Raikkonenui diena susiklostė ne itin sėkmingai. Iki važiavimų pabaigos likus valandai, „Toro Rosso“ automobilis sustojo starto ir finišo tiesiojoje.

Po pietų prie „Mercedes“ automobilio vairo sėdęs Valtteri Bottas komandos draugą Lewisą Hamiltoną aplenkė vos 0,005 sek. ir važiavimus užbaigė ketvirtoje vietoje.

Sėkmė nelydėjo „Haas“ ekipos piloto Romaino Grosjeano. Pirmoje dienos pusėje prancūzas buvo sustojęs tiek trasoje, tiek už jos ribų.

Sėkme negalėjo pasigirti ir „McLaren“ pilotas Fernando Alonso, kuris dėl technikos gedimo taip pat buvo priverstas ne kartą sustoti. Tik 43 ratus įveikęs ispanas, liko vienuoliktoje vietoje.

O prasčiausius rezultatas paskutinę F-1 bandymų dieną užfiksavo „Sauber“ komandos lenktynininkai Marcusas Ericssonas ir Pascalis Wehrleinas.

Daugiau F-1 naujienų skaitykite čia.