Variklių gamintojai „Honda“ toliau kovojant su nesibaigiančiomis problemomis, ispanas ruošiasi dar vienam sunkiam sezonui.

Stipriai pasikeitus techniniam reglamentui, tiek sportininkas, tiek „McLaren“ ekipa puoselėjo viltis šiemet pasivyti pagrindinius varžovus ir stoti į kovą dėl aukštų rezultatų. Bet toliau nesibaigiant problemoms su „Honda“ jėgaine, žmonės ėmė kalbėti apie tai, jog galbūt po šio sezono F. Alonso trauksis iš F-1. Bet pats ispanas nesiruošia to daryti.

„Aš visada elgiuosi priešingai nei galvoja kiti“, – kalbėjo F. Alonso. - Kai žmonės yra nusiteikę pesimistiškai, aš esu nusiteikęs optimistiškai. Kai žmonės per daug džiaugiasi, aš nerimauju. Tikiu, kad šiemet mes būsime konkurencingi, tik negaliu pasakyti kada tiksliai mes būsime stipresni nei esame dabar. Nežinau kada atsidursime geresnė situacijoje, bet mes būsime konkurencingi. Aš noriu nugalėti ir lipti ant apdovanojimų pakylos.

Jeigu viskas vis dėlto pakryps kita kryptimi, aš... aš vėl stosiu į kovą kitais metais. Noras toliau lenktyniauti ir nugalėti mane motyvuoja. Nesustosiu tol, kol nepasieksiu gero rezultato, kurio nusipelniau.“

F. Alonso yra įsitikinęs, jog lenktynių trasoje jis vis dar sugeba gerai atlikti savo darbą.

„Jei vieną dieną pamatysiu, kad kiti pilotai geriau įveikia posūkius nei aš, vėliau stabdo, geriau startuoja nei aš, tada sustosiu ir pasitrauksiu iš sporto. Bet kol kas matau visiškai kitokį vaizdą. Dabar matau save pačiame aukščiausiame lygyje. Tad dabar pats tinkamiausias metas atakuoti.“

F. Alonso sutartis su „McLaren“ galioja iki šių metų galo. Ispanas anksčiau yra sakęs, kad dėl ateities britų ekipoje ir „Formulėje-1“ jis turėtų apsispręsti rudenį.

Daugiau F-1 naujienų skaitykite čia.