Unikaliu būdu prisitaikyti prie normalaus gyvenimo kariams padedančios organizacijos įkūrėjas Simonas Bangertas – pats buvęs karys, kuriam tarnyba baigėsi patyrus sužeidimą. Žurnalui „Anglers Mail” jis pasakojo, kad princų įkurto fondo parama yra labai svarbi, nes leis padėti kur kas didesniam skaičiui buvusių karių.

„Mes veikiame dvejus metus ir per juos į karpių žūklės pasaulį įtraukėme daugiau kaip 50 žmonių. Tačiau gavę paramą vien šiemet galėsime padėti mažiausiai 100 karių”, – teigė S. Bangertas.

Pasak jo, gaudydami karpius su šių žuvų žūklės profesionalais buvę kariai užmiršta tarnyboje patirtus nemalonumus, be to, jie yra įtraukiami į žūklės klubų veiklą. Klubuose jie užmezga naujų pažinčių, kurios padeda lengviau adaptuotis. Ne mažiau svarbu, kad jau ne viena tokia pažintis baigėsi darbo pasiūlymu, kuris buvusiems kariams leido galutinai sugrįžti į civilinį gyvenimą.

Beje, labdaros programos „Forces CARP” įkūrėjai joje dalyvaujantiems buvusiems kariams netrukus surengs išvyką į vieną garsiausių karpinių ežerų Europoje – Lac Baleine Prancūzijoje.