DELFI atsiųstame pranešime psaudai grožio specialistai atkreipia dėmesį, kad gerai jausti ir atrodyti gali padėti net ir mažyčiai grožio ritualai.

„Pastebime, kad artėjant Moters dienai įvairios grožio procedūros tampa populiaresnės - skubama palepinti save ar savo mylimas moteris, drauges, seseris, mamas. Tačiau visai nebūtina laukti ypatingos progos – po mažą „moters dieną“ sau galima pasidovanoti kasdien, pavyzdžiui, pasilepinant poilsiu karštoje vonioje ar maitinančia veido kauke“, – sako SPA ir grožio paslaugų el. parduotuvės „Pasiutus Lapė“ atstovė Skaistė Tebelškienė.

Tam pritaria ir laidų vedėja, žurnalistė, rašytoja Lavija Šurnaitė-Kairienė. Ji dalijasi savo grožio paslaptimis ir pasakoja apie kasdienius ritualus, kurie padeda rūpintis išvaizda ir savijauta.

- Kokią reikšmę jums turi Moters diena?

- Man Moters diena nėra ypatinga, bet greičiausiai dėl to, kad tuo metu kaip tik būnu ką tik „nubėgusi“ tikrų tikriausią šventinį maratoną, kurį sudaro man brangių žmonių gimtadieniai, asmeninės sukaktys, o taip pat ir mano pačios gimtadienis. Moters dieną man smagiau stebėti iš šalies. Visgi aš esu už visas šventes ir prasmingų dienų minėjimus. Pastebėjau, kad, turbūt, būtent Moters diena ir Valentino diena sulaukia daugiausiai prieštaringų nuomonių ir vertinimų. Bet jei atsiranda proga (kad ir kalendoriaus primesta) kažkam nupirkti gėlių ir taip sukelti teigiamų emocijų, kodėl tai galėtų būti blogai?

- Galbūt šią dieną turite kokių nors ritualų, kuriais save palepinate ir puoselėjate savo moteriškumą?

- Tam, kad pasilepinčiau ar skirčiau sau dėmesio, man visai nebūtina žvilgčioti į kalendorių. Tam randu laiko ištisus metus. Gal ir gerokai rečiau nei norėčiau, bet randu. Save lepinti man smagiau ne prieš visuotines šventes, kaip tarkim Moters diena, o artėjant gimtadieniui. Jau ne pirmus metus išsirašau sau „receptą“ masažų kursui. Tai ir yra mano pamiltas ritualas.

- Kas, jūsų nuomone, yra graži moteris?

- Graži moteris visų pirma pasitiki savimi. Tokios moterys mato, užjaučia, supranta ir myli aplink save esančius žmones, nes jie jai svarbūs. Požiūris į save ir kitus ir sukuria tą spinduliavimą, kuris traukia kitus. Manau, kad save vertinanti moteris visada rūpinasi savo išoriniu grožiu ir netgi rimto filosofinio veikalo puslapius verčia pirštais su tvarkingu manikiūru.

- Kokie būtų jūsų 3 svarbiausi patarimai moterims, kurios nori būti gražios?

- Manau, svarbu pradėti nuo tokių dalykų, kurie visų pirma užtikrina gerą savijautą, vidinį komfortą ir tuo pačiu dovanoja grožį. Kosmetiką nuplausite per kelias minutes ir jos efekto neliks, o veido masažu palepintas veidas spindės kur kas ilgiau. Švytėjimo ir grožio taip pat suteikia ilgi pasivaikščiojimai gryname ore. Kiti mano patarimai būtų klasikiniai: kokybiškas maistas lėkštėje, aiškus miego režimas, daug vandens ir visapusis rūpestis savimi.

- Kokias grožio procedūras esate pamėgusi?

- Kadangi dirbu tiesioginiame TV eteryje ir kasdien sėdžiu vizažisto kėdėje, kitomis dienomis stengiuosi su kosmetika turėti kuo mažiau reikalų. Kasdien renkuosi odos švarinimo procedūras savo vonios kambaryje, kartais veido odą palepinu kaukėmis. Išskirčiau veido ir kūno masažus. Jie man labai patinka, suteikia iš karto matomą efektą. O kad galėčiau juos darytis dažniau!

- Ar išvaizda rūpinatės pati, ar kreipiatės į grožio specialistus?

- Tikiu, kad išvaizdą visų pirma formuoja tam tikras įdirbis, kurį privalai daryti pati: judėjimas, miego režimas, buvimas gryname ore, tinkama mityba. Mano parašyta knyga „Maži įpročiai – dideli pokyčiai“ ir yra apie tai, kaip kasdien nedideliais įpročiais galima tobulinti savo išvaizdą ir savijautą. Grožio specialistai padeda atlikti tai, ko pati nelabai sugebu – masažus, manikiūrą, pedikiūrą.

- Ką visada galima surasti jūsų kosmetikos priemonių krepšelyje?

- Turiu jų du. Vienas mažytis, kuris visada nešiojuosi rankinėje su savimi. Jame yra mineralinė matinė pudra ir lūpų balzamas. Kitas krepšelis yra namuose. Jis gerokai didesnis, o priemones iš jo naudoju ne kasdien, bet pasitaikius progai. Čia yra ir kreminė pudra, tušas, šešėliai, skaistalai, matinis raudonas lūpdažis. Viena mėgstamiausių mano priemonių – tai kreminis, veidui švytėjimo suteikiantis pieštukas, vadinamasis strobing stick. Jis yra mano mėgstamiausia priemonė ir žiemą, ir vasarą.

- Gyvenant įtemptu ritmu, svarbu mokėti atsipalaiduoti. Kas jums padeda tai padaryti?

- Kartais tiesiog gera pasilikti namie ir jaukiai įsitaisius versti mėgstamos knygos puslapius. Taip pat padeda ir gera kompanija, pasivaikščiojimai, grynas oras ar šokiai namuose, kai niekas nemato.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (27)