Londone 7-erius metus gyvenanti nagų priežiūros specialistė Daiva Lenktė jau kuris laikas puošia savo klienčių rankas.

Kovo 8-osios proga Daiva mielai sutiko ANGLIJA.today skaitytojams papasakoti apie nagų priežiūros tendencijas, pastangas tobulėti ir tai, ką turėtų žinoti kiekviena moteris, besirūpinanti savo rankų ir nagų priežiūra.

Kas lėmė, kad tapote nagų priežiūros specialiste? Ar seniai tuo domitės?

– Persikėlusi gyventi į Londoną sukūriau šeimą, gimus dukrytei dar neskubėjau grįžti į darbą, todėl atsirado laisvo laiko. Pradėjau svarstyti, ką norėčiau toliau gyvenime daryti, kuo norėčiau tapti, galbūt išbandyti naujas veiklas.

Ir visai netikėtai sugalvojau, kad būtų įdomu palankyti paprasto ilgalaikio lakavimo ir manikiūro kursus. Nors anksčiau net nebūčiau pagalvojusi, kad galėčiau tapti nagų priežiūros specialiste, visada maniau, kad ne man toks darbas, kuriam reikia daug kruopštumo, dėmesio detalėms.

Pabaigus kursus, pradėjau dirbti namuose, pamažu subūriau savo klienčių ratelį, moterys, merginos džiaugėsi mano darbu ir taip atsidūriau ten, kur esu dabar (šypsosi).

Kokias paslaugas konkrečiai teikiate?

– Šiuo metu dirbu salone „KP Vintage Studio“, atlieku visas paslaugas, susijusias su nagų priežiūra, tai yra – manikiūras, pedikiūras, nagų priauginimas, ilgalaikis lakavimas.

Kaip dar stengiatės tobulintis šioje srityje?

– Kol namuose dirbau, dariau tik ilgalaikį lakavimą. Pastebėjau, kad vien to man nebeužtenka, klientės pradėjo klausinėti, ar neteikiu ir kitų paslaugų, tad supratau, kad turiu eiti į priekį, mokytis naujų dalykų ir nesustoti, o tobulėti.

Susiradau lietuvę, pas kurią pabaigiau nagų priauginimo kursus, žinoma, ir dabar lankausi įvairiausiuose seminaruose, iš kurių pasisemiu žinių ir idėjų.

Vasario 26-27 Londone, „ExCel“ rūmuose, vykusioje grožio specialistų parodoje dalyvavote tarptautiniame nagų priežiūros specialistų konkurse – papasakokite plačiau apie šį projektą.

– Mūsų salono vadovė Karina paragino mane ir dar dvi koleges dalyvauti tame konkurse – mes ir sutikome – norėjosi išbandyti save, sužinoti ką nors naujo.

Daivos padarytas manikiūras
Viskas vyko sklandžiai, darbą padariau laiku, modelius tikrino teisėjai, juos vertino pagal taškus. Iš viso dalyvavau dviejuose konkursuose – saloninio priauginimo ir ilgalaikio lakavimo. Streso buvo išties daug, tačiau esu laiminga, kad sudalyvavau ir išbandžiau savo jėgas. Čia tik pradžia – žadu ir toliau nesustoti, visur dalyvauti, tobulėti ir siekti geriausių rezultatų (šypsosi).

Be to, konkurso metu susipažinau ir su įvairių tautybių nagų priežiūros specialistėmis, be galo džiaugiuosi, kad dalyvavau (šypsosi).

Iš kur semiatės įkvėpimo, idėjų nagų dailei ir puošimui? Gal yra žmogus, kuris jums – kaip pavyzdys?

– Visada, kiek mokiausi, stebėdavau, kaip dirba mano mokytojos, jos mane įkvėpdavo. Dabar daug idėjų semiuosi iš vadovės Karinos, ji grožio srityje yra tikrai nemažai pasiekusi, todėl, žiūrėdama į jos darbus, mąstau, kad ir aš noriu daugiau pasiekti, nesustoti tobulėti.

Kokios šiuo metu vyrauja nagų priežiūros tendencijos?

– Iš tikrųjų galiu pasakyti, kad pagrindinė tendencija nesikeičia – dauguma moterų pageidauja klasikinio prancūziško manikiūro – jis populiariausias ir praktiškiausias, tinkantis prie visko, jį gali prie bet ko priderinti. Žinoma, nepamirškime ir raudonos spalvos nagams – ši spalva jau tapusi klasika.

Tačiau ne visada lengva apibrėžti šias tendencijas, nes kiekviena mergina, moteris renkasi pagal save, pagal savo pomėgius ir norus.

Kas geriau: ilgalaikis lakavimas ar priauginti geliniai/akriliniai nagai?

– Sunku pasakyti, kas yra geriau, nes kiekviena klientė renkasi pagal save, pagal tai, kokį darbą dirba. Pavyzdžiui, jei dirbate valytoja, jums ilgalaikis lakavimas ilgai gali nelaikyti, nes nuolat dirbate su vandeniui – tokiu atveju toks pasirinktas manikiūras jums ilgai nelaikys, gelis nuo vandens, drėgmės greitai pradeda atšokinėti. Tokiai moteriai tikriausiai geresnė išeitis būtų priauginami nagai.

Daivos padarytas manikiūras
Merginai, moteriai, dirbančiai biure, užtektų ir ilgalaikio lakavimo, be to, viskas dar priklauso ir nuo pačių nagų būklės. Jei nagas plonas, jo plokštelė pažeista, tuomet jau geriau rinktis priauginamus nagus. O jei nagai – stiprūs, tuomet puikiai laikys ir paprastas ilgalaikis lakavimas.

Be viso to, dar labai svarbu, kokias priemones naudoja manikiūristės. Patyrusios specialistės jau žino ir geba atsirinkti, kokią kokybišką produkciją naudoti.

Kokias klaidas dažniausiai daro moterys, prižiūrėdamos savo nagus?

– Manau, kad merginos, moterys turėtų skirti daugiau dėmesio rankų ir nagų priežiūrai. Sakoma, kad moters nagai ir rankos – jos vizitinė kortelė. Neretai mes pamirštame, kad reikėtų savo rankas palepinti parafino, vaško vonele, ypatingą dėmesį reikėtų skirti odelėms – nuo oro jos išsausėja, pradeda šerpetoti. Nagams ypač naudingas yra aliejus, rankoms – drėkinamieji kremai. Namie plaunant indus ar tvarkantis sode, patartina būti užsidėjus pirštines.

Kada reikėtų atsisakyti ilgalaikio lakavimo arba priaugintų nagų?

– Atsisakyti reikėtų tokiu atveju, kai yra pažeista ir nusilpusi nago plokštelė, verčiau palaukite, kol nagas atsigaus ir normaliai ataugs.

Kaip manote, kas lemia tai, kad prireikus konkrečių paslaugų, lietuviai, gyvenantys tokiame dideliame Londone, vis tik mieliau renkasi tautiečių teikiamas paslaugas?

– Tikriausiai dėl to, kad lietuviais specialistais pasitikime ir juos žinome geriausiai. Mes, lietuviai, esame kruopštūs ir darbštūs žmonės. Žinoma, lietuvis lietuviui – nelygus. Tiesiog reikia atsargiai rinktis, pasiteirauti jau išbandžiusių, atkreipti dėmesį į rekomendacijas.

Kur save įsivaizduojate po kokių 5-erių metų?

– Svajoju turėti savo grožio saloną, myliu savo darbą – norėčiau ir ateityje gražinti moteris (šypsosi).