Sėdimas darbas, rūkymas, maisto produktai su dideliu cukraus ir cheminių priedų kiekiu – tai praktiškai garantuoja apelsino žievelės formavimąsi probleminėse zonose. Kraujas užsistovi ir audiniuose ima kauptis toksinai. Todėl dieta nuo celiulito turi išvalyti organizmą, jį detoksikuoti, rašo about.com.

Celiulito atsikratymo planas turi būti toks: bet kokios procedūros nuo celiulito (LPG masažas, įvyniojimai, ultragarsas) ir lygiagrečiai – su celiulitu kovoti padedanti dieta.

Vaisiai ir daržovės nuo celiulito

Kovojant su celiulitu būtina vartoti daug ląstelienos. Tai yra maistas gerosioms bakterijoms, kurios gyvena mūsų organizme. Ląsteliena kovoja su puvimo procesais, valo žarnyną ir gerina odos būklę. Daug ląstelienos yra vaisiuose ir daržovėse.

Iš vaisių anticeliulitinei dietai itin tinka apelsinai, greipfrutai, kriaušės, obuoliai, kiviai, ananasai ir mandarinai. O štai vynuoges, mangus ir bananus iš raciono geriau išimti, bent jau tol, kol laikysitės šios dietos.

Daržovių salotas patartina gardinti alyvuogių aliejumi. Labai naudingos iškrovos dienos, kuriomis nevalgoma nieko, išskyrus vaisius ir daržoves. Tokia dieta padės atsikratyti nereikalingų kilogramų ir gerai išvalys iš organizmo šlakus ir toksinus. Vadinasi, padės kovoje su celiulitu.

Pieno produktai

Rūgštaus pieno bakterijos, kurių yra varškėje, jogurte ir kefyre, pašalina disbakteriozę, padeda geriau įsisavinti maistą ir užkerta puvimo procesus žarnyne. Tai, savo ruožtu, gerina bendrą savijautą, kovoja su organizmo intoksikacija, kas teigiamai veikia odos būklę.

Be to, pieno produktai puikiai malšina alkį, juose mažai kalorijų, o jeigu juos derinsite su vaisiais ir daržovėmis, tai vitaminus organizmas įsisavins kur kas geriau. Labai naudinga valgyti neriebius jogurtus, pienines košes, gerti kefyrą.

Produktai nuo celiulito

Būtina į racioną įtraukti pakankamai šių produktų: žalumynų, morkų, kopūstų, šparaginių pupelių, duonos su sėlenomis, ananasų, alyvuogių aliejaus, apelsinų, žuvies (įvairių rūšių), jūros produktų, kivių, žaliosios arbatos, paprikų, vaisių ir raudonos spalvos uogų, greipfrutų, slyvų, kepenų ir kiaušinių. Taip pat yra tradicinis patiekalas, kuris ne tik skanus ir paprastas, bet ir labai veiksmingai kovoja su „apelsino žievele“. Tai orkaitėje keptos bulvės, kurias, beje, reikia kepti su lupenomis.

Taip pat labai svarbu daug gerti. Tam puikiai tinka vanduo ir žalia arbata. Per dieną reikia suvartoti ne mažiau dviejų litrų skysčių. Na ir, žinoma, labai svarbus fizinis aktyvumas, nes daug sėdint kraujas ir limfa užsistovi, dėl ko odos ir svorio problemos tik aštrėja.

Žalingi įpročiai, pasitarnaujantys celiulitui

Rūkymas ir alkoholis – jūsų geros išvaizdos priešai. Rūkymo geriau atsisakyti visiškai, kartą ir visiems laikams. Alkoholį nedideliais kiekiais vartoti galima, nors ir nepageidautina, tačiau anticeliulitinės dietos metu nuo stipriųjų gėrimų teks atsisakyti.

Taip pat reikia įprasti valgyti mažiau sūdytą maistą. Iš pradžių valgis atrodys prėskas, tačiau pamažu organizmas išmoks mėgautis nedideliu druskos kiekiu ir diskomfortas išnyks.

Cukrų geriau iš raciono išimti, jis niekam visai nereikalingas, juo labiau tiems, kurie svajoja apie gražią liekną figūrą be bjaurių odos susiraukšlėjimų ant klubų. Cukrų pakeisti galima nevalytomis kruopomis, vaisiais ir daržovėmis. Šiuose produktuose užtektinai angliavandenių, taip pat vitaminų, mikroelementų ir ląstelienos.

Kavos taip pat geriau visiškai negerti, tačiau jeigu tai padaryti sudėtinga, pakeiskite ją cikorijų gėrimu. Jeigu ir tai per sunku, apribokite išgeriamų kavos puodelių skaičių iki minimumo. Ta pati rekomendacija galioja ir šokoladui. Tokie produktai kaip dešra, rūkyti ir sūdyti gaminiai taip pat turėtų būti pašalinti iš raciono.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)