Anot kavinės „Coffee Hill Anykščiai“ vadovo Gyčio Šapokos, tokios vietos miestui labai trūko. Ir ši esą atidaryta įsiklausius į gyventojų ir miesto svečių norus.

„Kiekvieną kartą parvykęs į Anykščius mačiau, kaip gražėja ir keičiasi mano gimtasis miestas. Pagalvojau, kad atėjo laikas mano miestelėnams ir, aišku, miesto svečiams, pasiūlyti kokybiškos kavos. Tokios, beje, nuolatos pasigesdavau. Mintis apie tokią veiklą mano galvoje sukosi jau prieš gerus metus, o patirtis įgyta privataus verslo sektoriuje pastūmėjo prie šios idėjos įgyvendinimo.

Be to, dažnai tekdavo išgirsti nusiskundimų, jog šiame kurorte, nepaisant gausaus lankytojų ir turistų skaičiaus, trūko maitinimo įstaigų, kavinių, ar tiesiog vietos praleisti laiką. Todėl įsiklausęs į gyventojų ir miesto svečių norus aš įkūriau kavos namus. Jie pasiekiami visiems – įsikūrę Kultūros centre“, - pasakojo kavinės vadovas.

Anot G. Šapokos, maži Lietuvos miesteliai verslui gali ir padėti, ir pakenkti. Norint pradėti verslą reikia iš anksto atsižvelgti į visus galimus sunkumus ir įsigilinti į išsikeltus tikslus.

„Didžiausias iššūkis aš esu pats sau. Tačiau kalbant rimtai – mažas miestelis turi trūkumų ir privalumų. Pirma, svarbiausia, mano nuomone, yra idėja, kuria reikia patikėti. Antra – kokybiškos paslaugos. Ir trečia – noras tobulėti bei prisitaikyti. Žinoma, pirmieji žingsniai būna patys sunkiausi, tačiau tai užgrūdina ir padarytos klaidos išmoko jų nekartoti ateityje.

Esminis skirtumas kuriant verslą mažame mieste ir dideliame tas, jog reikia prisitaikyti prie rinkos ir klientų poreikių. Nuosekliai įvertinti galimas grėsmes bei nuodugniai išsiaiškinti, kokie mažo miestelio klientų reikalavimai. Be to, nereikia visko norėti iš anksto. Iškelti tikslai pasiekiami tik bėgant laikui“, - dėstė naujos kavinės savininkas, rašoma pranešime spaudai.

Esminis patarimas, kuriuo dalinosi jaunasis verslininkas – siekti geriausio.

„Esame gana maža, bet stipri komanda. Šiuo metu kavinėje dirba du baristos ir aš. Tačiau ateityje planuojame plėstis. Nepaisant to, tikime, jog galime nustebinti savo klientus. Ruošiame tik labai kokybišką kavą, vaišiname kokybiška ir skania konditerija. Tad ką galiu patarti – nepaisant vietos ar susiklosčiusių aplinkybių, jokiu būdu nenuleisti savos kartelės ir klientams pateikti tik geriausią“, - sakė G. Šapoka.

Pasidomėjus apie jauną verslą Anykščiuose, miesto verslo informacinis centras atskleidė, kad verslo vystymo galimybės priklauso tik nuo plėtojimo srities, o gerai apgalvota verslo idėja gali nešti pelną.

„Įkuriamo ar startuojančio verslo sąlygos yra vienodos tiek regionuose, tiek didžiuosiuose Lietuvos miestuose. Vystymo galimybės priklauso nuo verslo srities, klientų skaičiaus. Natūralu, kad regione klientų skaičius yra ženkliai mažesnis, tačiau įvertinus šiuos aspektus pradėti verslą mažame mieste – pravartu.

Pavyzdžiui, jeigu pasirenkama tokia verslo rūšis, kuri paklausi Anykščių rajono gyventojams bei atvykstantiems lankytojams, tada, sakyčiau, verslą pradėti verta. Be to, nesusidursite su konkurencija ar ši bus minimali.

Taip pat, manau, kad kiekvienas verslininkas prieš pradėdamas verslą turi gerai įvertinti rinkos paklausą savo tiekiamoms paslaugoms. Pravartu pasidomėti ir čia jau sėkmingai veikiančio verslo veikla“, - teigė Anykščių verslo informacinio centro vadovė Renata Gudonienė.

Tokių jaunų, sėkmingai veikiančių verslų Anykščiuose šiuo metu yra aštuoni. Šis skaičius kiekvienais metais auga.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)